070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Maatwerk de Provence-Alpes-Côte d'Azur in Frankrijk  – augustus & september 2018

Goedemorgen,

Ondanks dat er wat obstakels waren hebben we genoten van ons verblijf in de Provence. De vlucht en huurauto waren perfect. We hadden goede hulp op beide luchthavens en een prima auto met voldoende ruimte.

De eerste locatie, hotel Le Moulin du Château was bijna perfect. Prachtig ruime kamer, ruime inloop douche waar we uit de weg konden met de rolstoel en stevige muurbeugels. Prachtige tuin en we konden ontbijten en dineren op een terras. Het enige wat iets lastiger was, was het grind, wat met de rolstoel wat zwaar was. De eigenaren spraken goede Engels en waren goed op de hoogte van de omgeving en konden adviseren over uitstapjes die goed te doen waren met de rolstoel. Zo hebben we zelfs een boottocht kunnen maken bij een bedrijfje die gewend zijn aan rolstoelgebruikers en zeer behulpzaam waren. Verder een prachtig authentiek stadje bezocht waar je niet werd overlopen door toeristen.

Het tweede hotel in Bedoin, Mont Ventoux, Hôtel Des Pins was de aangepaste kamer overboekt bij aankomst. Het personeel raakte duidelijk in paniek. Uiteindelijk kregen we een kamer op tuinniveau maar deze was erg klein voor een rolstoelgebruiker. We konden daar niet behoorlijk uit de voeten. Mijn man kon niet douche omdat de douche in het bad was. De kamer was wel erg mooi gedecoreerd, het avondeten was er lekker en je kon heerlijk op een terras zitten. Het ontbijt was echter matig en vond plaats in een soort goedkope kantineachtige omgeving. Wij hadden geen plaats met de rolstoel in de ontbijtzaal en zaten op een wat armoedige plek, we hadden echter keus. De ingang van het hotel was voor ons erg moeilijk, het hotel ligt wat heuvelig met grind in een bosomgeving. Het was voor mij als rolstoel duwer te zwaar en best link omdat het vrij steil was, personeel hielp niet zodat we afhankelijk waren van mijn eigen kracht of andere gasten. De omgeving was erg prachtig, maar erg afgestemd op fietsers (wat logisch is met de Mont Vantoux).

Het derde hotel, Hôtel Gounod in St. Rémy de Provence, was prachtig! Vriendelijk personeel, mooie kamer en binnentuin met een heerlijk ontbijt. Dit is echt een aanrader. We hebben hier echt genoten. Direct aan de overkant een restaurant waar we twee avonden voor een schappelijke prijs fantastisch gegeten hebben.

Dan hotel Les Arnelles nabij Saintes Maries de la Mer. Een toplocatie, vriendelijke eigenaren die er alles aan doen om het naar je zin te maken. Het enige nadeel was dat er een bad was en mijn man zich niet kon douchen (Ambiance: wij waren door de accommodatie geïnformeerd dat er een douche zou zijn), wij hebben van Les Arnelles echter gehoord dat sommige kamers, waaronder ook onze kamer worden verbouwd en ze voornemens is er douches te gaan plaatsen, schijnt dit jaar nog te gebeuren. De kamer zelf was niet erg ruim, wel te doen, de badkamer was op zich ruim genoeg. Het ontbijt was prima en het diner was een menu van de dag wat echt goed en lekker was. Wel behoorlijk aan de prijs, maar we hadden het ervoor over.

In de buurt is een groot vogelreservaat dus tijdens het diner vlogen flamingo's over, dat was echt prachtig. Op het terrein bij Las Arnelles kon je ook paardrijden. Verder hebben we op advies wat excursies gedaan o.a. naar een vechtstieren fokkerij, waar we ook konden zien hoe mannen te paard met de stieren werkten. Het stadje Saintes Maries de la Mer was ongelooflijk druk en het was ondoenlijk daar te parkeren. Voor hotelgasten waren er wel fietsen, maar daar hadden wij niets aan. het was dus flink lopen, maar zeer de moeite waard. Enrorm genoten van de gehele omgeving.

Het laatste hotel: Hôtel Notre Dame in Collobrières is ons wat minder goed bevallen dan de vorige bestemmingen. Toen we aankwamen brak er compleet paniek uit i.v.m. het rolstoelgebruik van mijn man, want de eigenaar had een kamer geselecteerd die niet rolstoeltoegankelijk zou zijn, maar daar heeft Ambiance contact met de accommodatie over gehad, de kamer (junior suite) die was geboekt en we uiteindelijk ook hebben gekregen was echt heel erg goed. Ruim opgezet en een goede douche. De kamer heeft een eigen ingang, waar je wel wat kracht moet hebben want het gaat wat steil omhoog. Maar men is wel bereid om te helpen. Het ontbijt is oké maar wat beperkt. Het diner is lekker maar naar verhouding vrij duur. We hebben het uiteindelijk wel naar ons zin gehad, maar soms moet je wel een beetje humor hebben. De omgeving is mooi, maar je moet ver rijden om iets te beleven. Het dorp is mooi en oud, maar na een dag heb je het wel weer gezien. Het is eerder voor op een doorreis.

Conclusie is dat we met wat complicaties toch een fijne reis hebben gehad.

Met vriendelijke groet,

Noord-Holland, Nederland

Bel of mail mij terug