070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Italië, Salute Tuscany – juni 2018

Villa Il Poggiale – San Casciano Val di Pesa

Zeer klantgericht (erg vriendelijke ontvangst; aan de receptie spreekt men goed Engels; bij aankomst wordt er uitgebreide informatie (incl. een plattegrond van de streek) en een korte rondleiding door het gebouw gegeven; op de kamer ligt informatie over o.a. restaurants en bezienswaardigheden in de omgeving; het hotel wordt aan de weg goed en duidelijk met bordjes aangegeven).
Het is mogelijk om naar keuze binnen en buiten te ontbijten en dineren; het buitenterras biedt een mooi uitzicht.
Ontbijt is eenvoudig en beperkt qua keuze (minder dan je zou verwachten bij een 4* hotel), maar kwalitatief goed.
Prijs/kwaliteitverhouding van het diner viel ons wat tegen (niet echt smaakvol en relatief kleine porties).
Wij hadden een upgrade van de kamer, dus weten niet hoe de standard kamer eruit zou zien, maar dit was een erg riante kamer. De badkamer was erg eenvoudig en verouderd en naar onze mening geen 4* waardig (douche bevindt zich in de badkuip; weinig ruimte om toiletspullen neer te zetten).
De schoonmaak laat te wensen over (pluisjes van handdoeken lagen na twee dagen nog steeds op de badkamervloer; veel motjes en muggen in de kamer).
Eenvoudig zwembad. Er worden badhanddoeken verstrekt. In de tuin bevinden zich diverse zitjes waar de hele dag en avond gebruik van mag worden gemaakt.
Tenslotte nog een opmerking t.b.v. mensen die net als wij vanuit dit hotel Florence willen bezoeken (wij hebben beide dagen van ons verblijf in dit hotel Florence bezocht): de reistijd vanaf dit hotel naar Florence is vrij lang. Er kan pas vanaf 8.00 uur ontbeten worden, dus voordat je op weg bent en in (het centrum van) Florence bent aangekomen, is de ochtend al grotendeels verstreken.

Castello di Leonina – Asciano

Niet erg klantgericht (medewerkers van de receptie spreken slecht Engels en verstrekken nauwelijks informatie; het restaurant was één avond gesloten, maar toen werden er geen alternatieven aangedragen).
Ontbijtzaal is erg sfeervol; er is echter geen gelegenheid om buiten te ontbijten.
Ontbijt is uitgebreid en smaakvol (ruime keus aan (zoete) broodjes; divers fruit; yoghurt; dranken; het buffet wordt luxe gepresenteerd).
Dineren kan uitsluitend buiten (in een tentconstructie, minder prettig als het, zoals het in ons geval, een regenachtige en wat koele avond is); het buitenterras biedt een mooi uitzicht.
Prijs/kwaliteitverhouding van het diner is goed (luxe opmaak van het eten op de borden; smaakt goed, gebruikelijke porties).
De kamer was erg klein (als de linnenkastdeur open was, kon je niet meer langs het bed naar de deur dan wel de badkamer komen). Badkamer is netjes en comfortabel.
Leuk zwembad met mooi uitzicht. Er worden geen badhanddoeken verstrekt. Deel van de ligbedden is kapot en behoeft vervanging.
De reistijd naar Siena bedraagt ongeveer 20 minuten, dus is ideaal gelegen.

Hotel Ilaria – Lucca

Dit betreft een stadshotel. De inrichting en uitstraling van het hotel en de benadering door de zeer vriendelijke (receptie)medewerkers is inderdaad zoals je van een goed stadshotel zou verwachten.
Het is mogelijk om naar keuze binnen en buiten te ontbijten; het buitenterras is voor een stadshotel mooi gelegen en de hele dag toegankelijk. Er bevindt zich ook een jacuzzi.
Ontbijt is redelijk uitgebreid, maar de (zoete) broodjes smaken niet echt vers.
Er is geen dinermogelijkheid, maar dat is ook niet nodig want met een paar minuten lopen bevind je je in het centrum van Lucca met een zeer ruime keus aan restaurants.
Verrassende service is dat er van 12.00 tot 19.00 uur in de lobby gratis dranken en versnaperingen worden verstrekt (koffie/thee/water/sapjes/fris/bier/prosecco; koekjes/croissants/chips).
Nette en comfortabele kamer en badkamer met (moderne) uitstraling behorend bij een stadhotel.
Onze kamer bevond zich op de begane grond aan de straatzijde. Van de straat hebben we totaal geen overlast gehad, dus de ramen zijn goed geïsoleerd, maar het hotel zelf is helaas erg gehorig. Naast de voor een hotel niet ongebruikelijke geluiden als het horen praten en lopen van andere gasten, hoorden we ook bijv. (douche)kranen lopen en toiletten doortrekken, wat de nachtrust aanzienlijk verstoort en verkort.

Met vriendelijke groet,

E. & N.

Bel of mail mij terug