070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Grand Tour Andalusië (aangepast), februari-maart 2018

Op de heenreis verliep de reis (vlucht Transavia) zoals verwacht: op tijd, betaalde service en toch opvallend veel beenruimte. helaas is de omvang van de buurvrouw van dien aard dat het tussenleuninkje niet naar beneden kan en ik (Mathijs) enkel van 3/4 van mijn stoel kan gebruikmaken. Dikke pech of…?

Aangekomen op de luchthaven van Málaga, start de zoektocht naar de auto-verhuur-balie (let op, zoek niet naar Sunny Cars, maar naar de lokale leverancier). Uiteindelijk het gebouw van CarGest gevonden buiten de terminal (shuttleservice verloopt prima). Helaas was de bestelde auto niet voorhanden en ontvingen wij een tochwel afstandse diesel (Chevy). De medewerker heeft ons gewaarschuwd dat als er waarschuwingslampjes zouden gaan branden er niets van aan te trekken, en wat gebeurt er? Inderdaad, ze gaan branden. Voordeel van deze auto, nou ja…. 'vervoermiddel' was uiteindelijk dat het heel zuinig reed.

Tips over accommodaties en plaatsen: het plaatse Pizarra valt buiten de seizoensmaanden op vooral maandagen tegen, er is op maandag in de winter niet veel te doen, geen restaurant open, ook niet op Cortijo del Arte, het is beslist een mooie accommodatie, maar voor de maand februari toch minder geschikt. Het aantal klanten is te gering om een goede service te kunnen leveren door het vriendelijke personeel, zo is er in februari ook geen verwarming en is het best frisjes bij het ontbijt.

Hotel Guadalupe in Granada ligt uitstekend! Het parkeren kan op loopafstand op het parkeerterrein van het Alhambra, met korting (korting via het hotel) maar reken toch incl. korting op 15 euro per dag.

Hotel Puerta de la Luna is een prima hotel, maar ook hier geldt: Februari is blijkbaar niet de ideale tijd voor een bezoek aan baeza als je een (goed) restaurant zoekt. Vrijwel alles bevindt zich nog in de winterslaap. Ga niet dwars via de kleine weggetjes naar de accommodatie, er ligt een openbare parkeergarage op 10 à 15 minuten loopafstand, anders volgt u de route die achter het plaatsje langs gaat om via de achterkant een ondergrondse parking van Puerta de la Luna te vinden. Kosten van parkeren ca. € 20,00 per nacht.

Hotel Posada de Vallina, een 3-sterren hotel in Córdoba, mooie ligging, maar oh, oh dat parkeren… Vervolgens Hotel Sacristia de Santa Ana in Sevilla, een mooi 4-sterren hotel met uitestekende bediening, goede ligging, maar owee de bereikbaarheid, de gps is vrijwel onbruikbaar in Sevilla. Let op, laden en lossen mag niet op de weg voor de accommodatie. Eveneens een openbare parking op 10 à 15 minuten lopen afstand.

In Sevilla werd er een Marathon gelopen op 25 februari, de hele stad is auto-vrij gemaakt. Hierdoor ging helaas ook de tocht naar het Natuurpark Cota Doñana niet door. Gelukkig heeft Ambiance dat prima opgelost door de jeep-tocht te verplaatsen naar het verblijf vanuit Ardea Purpurea. Een pluim waard (of is dat tegenwoordig een warme douche?). De marathon (die langs de voordeur kwam) was overigens geweldig.

Wij verbleven bij Villamanrique de la Condesa in Ardea Purpurea, geweldig verblijf, prima verzorging, uitstekende keuken en vriendelijke bediening, klasse. De tocht door Cota Doñana was super, behoudens het feit dat we door de eerdere verplaatsing van de tocht, in een jeep zaten met (te) veel mensen, waardoor Mathijs helaas op een harde zitplaats zat, dit in het Cota Doñana park waar de route niet al te bevorderlijk voor uw zitvlak is!

Hotel Monasterio de San Miguel in El Puerta de Santa María is een omgebouwd klooster en is schitterend gerenoveerd/opgeknapt. Op het moment dat wij er waren sprak er jammerlijk, nagenoeg niemand Engels, Frans, Duits, Nederlands of Limburgs en wij spraken geen Spaans. Desondanks hebben wij toch prima gegeten en geslapen en zelden de weg kwijt geweest in dit plaatsje. Ook bij dit hotel zijn de parkeerkosten ca. € 13,00 per dag. 

Ten slotte verbleven wij in het Molino del Arco, bij omgeving Ronda. De afslag naar de accommodatie is ontzettend lastig te vinden, aangezien de weg geen naam heeft. Als wij hier geen GPS bij ons hadden gehad, waren we de toegangsweg absoluut niet ingereden, zelfs met Tom-Tom is het nog moeilijk. De Molino ligt zeer landelijk en is een ware puzzel-opgave om te vinden, maar bent u er, dan krijgt je er ook wat voor. Een prima slaapplaats, uitstekende keuken, mooi uitzicht en op steenworp van Ronda.

Een prima afsluiting van een toch wel zeer geslaagde vakantie in een moeilijke periode van het jaar! Hartelijke groet,

Gaby & Math Curfs

Bel of mail mij terug