070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Eilandhoppen – Azoren, juli-augustus 2022

Goedemiddag,

We zijn inmiddels weer thuis na een prachtige vakantie op de Azoren. Hierbij een kort verslag van onze bevindingen.

Naar aanleiding van een advies van Transavia hadden we onze koffers de avond voor vertrek laten ophalen door Luggo. Dat scheelde weer wat gedoe op Schiphol.

We gingen 24 juli erg vroeg van huis, en na een lange reis kwamen we aan op onze eerste bestemming Terceira. (jammer dat een van de koffers op de luchthaven van Ponta Delgada het vliegtuig naar Parijs had genomen, en pas na een week weer op de Azoren terug kwam). De rest van de dag lekker bijgekomen in de Pousada van Angra. We hadden een mooie kamer, vlak bij het zwembad. De twee volgende dagen mooie wandelingen gemaakt naar Lagoinha, Furnas do Enxofre en Algar de Carvao.

Daarna weer een reisdag met een vroege vlucht van Terceira naar Faial en een late overtocht met de ferry naar Pico. In de tussentijd Horta verkend en lekker uitgewaaid in de haven. Het was duidelijk dat de corona-crisis ook hier zijn sporen had nagelaten, omdat veel restaurants permanent gesloten waren. De corona-impact speelde vooral op Pico en Faial (maar in Horta waren nog voldoende gelegenheden wel open).

Het huisje op Pico, bij Aldeia das Adegas was geweldig. Alle luxe was aanwezig, en de ontvangst was erg hartelijk. Het dorp waarin we verbleven, Sao Roque, had erg weinig restaurants, zodat we flink moesten zoeken naar een geschikte eetgelegenheid.

Op Pico zijn we naar het Casa de Montagne geweest en hebben een rondrit gemaakt langs Zone de Adegas en Madalena. We hebben ook nog de tuinen van Quinta das Rosas bezocht, maar deze zijn helaas enorm verwaarloosd. Tijdens deze rondrit in de file gestaan op de hoogvlakte achter een kudde koeien.

Na een aantal dagen met de ferry teruggevaren naar Faial, met overnachtingen in de Pousada van Horta. We lagen op een kamer zonder terras, balkon en stoel (het was kortom een erg kleine kamer), maar verder was het een heerlijk verblijf. Wederom een mooie Pousada, met een prachtig zwembad.

Op Faial hebben we een wandeling gemaakt bij Vulcao en Capelinhos, en later zijn we nog de Caldeira rondgewandeld. We hebben in de oceaan gezwommen bij Varodouro, en lekker rondgelopen in de botanische tuin van Horta.

De laatste dagen verbleven we in een heerlijk hotel in Ponta Delgada op Sao Miguel. Het Casa Hintze Ribeiro lag midden in het centrum en was daarom moeilijk te vinden. Bij navraag bleek dat we “gewoon” langs de terrassen moesten slalommen, en dan kwamen we vanzelf in de parkeergarage. Helaas zat het weer de laatste dagen niet mee. Op het eiland met de mooiste vergezichten hadden we steeds last van laaghangende bewolking.

We hebben wel alle hoogtepunten bezocht, zoals Furnas, Lagoa de Fogo (!) en Sete Cidades. Ook zijn we met catamaran de oceaan opgegaan om walvissen te spotten. De laatste avond gingen we op in het “white ocean festival” – erg gezellig, de hele stad versierd, en iedereen in het wit gekleed. Van het hotel kregen we nog speciaal een witte hoed.

De terugreis verliep vlot. Jammer dat het voorbij is. We hebben erg genoten.

Hans en Coldina

Bel of mail mij terug