070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

De wonderen van Namibië – november 2017

Teruggekomen van een ruime week Namibië, opgeslokt door de dingen van alle dag, nu de gelegenheid om jou te mailen over Onze REIS. Wat was het bijzonder! Namibië heeft enorm veel indruk op ons gemaakt. De schoonheid van het bijna lege land. De vriendelijkheid van de mensen. Ze hebben een soort van Engelse beschaving en voorkomendheid die heel plezierig is. Om die reden verrassend dat het een Duitse kolonie is geweest. Dat is wel goed af te leiden uit het feit dat het land zoo schoon is. Verbazingwekkend. Ik ben in Kenia geweest en had van daaruit een hele andere verwachting. En dan het landschap.

De diversiteit is niet te bevatten. Je rijdt in groene gebergten, je gaat een pas over en komt in een compleet ander landschap. Te bizar. Van Etosha met haar enorme aanbod van wild life. Op de eerste dag de stof van de reis afspoelen in het zwembad waarbij ik werd toegekeken door 6 giraffen! Neushoorns gezien zowel overdag als ’s avonds bij de waterpool, een serie van 8 drinkende leeuwen mogen zien en horen, de meeste uiteenlopende kuddes van de meest prachtige dieren (zebra’s, koedoes, springbokken, gnoes, etc. etc.). Teveel om op te noemen.

Daarna naar de basalt zwarte rotsen en bergen bij Twyfelfontein, waar we jawel de dessert olifant hebben gezien. Dat gebied was echt bizar. Op weg naar Swakopmund de eindeloze vlakke wit-gele woestijn met dito luchtspiegelingen en dan natuurlijk de geweldige en overweldigende rode duinen van de Sosousvallei incl. de Deathvallei.

Met enige regelmaat knepen we elkaar en zeiden we tegen elkaar “We dromen toch echt niet?!”. Het was mooi, bijzonder, fantastisch en nog meer superlatieven. Daarbij was de opbouw van de reis helemaal perfect. Tineke en ik schoten vol toen we op Etosha aankwamen. Het was zo mooi en lieflijk. Deze reis heeft ons dan ook gebracht wat we hoopten en meer. We hebben ons nergens onveilig gevoeld. Het wat een TOP, TOP reis. Deze reis behoort absoluut tot een van onze allermooiste vakanties.

Tinka van Rood

Bel of mail mij terug