070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Culinaire rondreis Porto – Lissabon, mei 2018

Goedenavond,

Wij hebben een fantastische reis gehad naar Portugal. Het weel was fantastisch en de hotels waren prima, het eten was lekker en de gastvrijheid van de Portugezen was geweldig! 

Hieronder onze reiservaringen met ook een aantal punten die voor verbetering vatbaar zijn.

Porto (hotel Teatro): We zijn geweldig ontvangen en ontvingen bij aankomst een lekker glaasje port. Het zeven gangen diner in ons hotel was fenomenaal! De dag erna werden we netjes opgehaald voor onze Food Tour, dit was ook helemaal geweldig! Misschien handig om te vermelden dat je niet zoveel moet eten tijdens het ontbijt.

Douro (Quinta Nova): De locatie was helemaal top! Geweldig hotel! Het diner was ook helemaal top! Wel had het handig geweest als we van tevoren wisten dat er geen supermarkt in de wijde omgeving aanwezig was. Het is altijd fijn om wat drinken in te slaan, het water is niet altijd drinkbaar of hetzelfde als in Nederland.

Ook zijn er in de wijde omgeving van Quinta Nova geen/nauwelijks restaurants, je bent dus eigenlijk aangewezen op hetzelfde hotel om te dineren, maar daar hadden we al gedineerd. Voor ons was 1 overnachting voldoende geweest.

De wijnproeverij onderweg (Campo Largo Vinhos) was goed, maar moeilijk te vinden, we waren nog net op tijd!

Coimbra (Quinta das Lágrimas): Een zeer aparte locatie om te verblijven, moeilijk te vinden, wij hadden een eigen navigatie mee, maar er wordt natuurlijk niet aangegeven dat je je bij de poort (die altijd gesloten is) aan moet melden .En voor de poort stond een bord, dat je je moest melden om de hoek. Na 3x in de rondte te hebben gereden, zijn we na 3 kwartier via de personeelsingang toch nog goed terecht gekomen. Een beetje frustrerend dus!

Lissabon (Lisboa hotel): Dit was ook weer een fantastich hotel, jammer genoeg een beetje te ver uit het centrum, maar dat is waarschijnlijk onze eigen schuld, omdat wij een goedkoper hotel wilden.

In Lissabon was ons eerste diner in het Castelo S. Jorge, we wisten niet dat we hier al eigenlijk veel eerder konden zijn, we kregen een gratis toegangskaartje voor het kasteel, maar wij kwamen pas laat aan. Het kasteel sluit om 21:00 en ons diner was om 20:00 uur, gevolg was dat wij in 1 uur alle gangen snel achter elkaar kregen. En we waren de enige in het restaurant, daar kan niemand iets aan doen, maar gezellig is het niet, het eten liet ook zeer te wensen over. Jammer, we werden gewoon weggejaagd!

Ook in Lissabon was de Food Tour weer geweldig! De avond daarop hadden we een reservering in een restaurant dat zelfs niet door een taxi werd gevonden, we werden afgezet en gelukkig hielp een Portugees ons aan de juiste locatie. Het eten was fantastisch en we hebben zeer genoten. De straatnaam op de voucher klopte niet (dit is inmiddels door AmbianceTravel gecorrigeerd)!

Het is dus over het geheel genomen fantastisch geweest, maar voor de hierboven beschreven punten (adressen en beschrijving) is er nog wel enige verbetering benodigd. Zonder navigatie is de reis niet te doen, de beschrijvingen van de route zijn niet te volgen.

Uiteindelijk vinden we dat de gehele reis eigenlijk omgedraaid moet worden, omdat het diner in Porto eigenlijk een afsluiter is, zo goed was dit.

Groet, E. van Ruud

Bel of mail mij terug