070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Culinaire reis naar Piemonte, april 2022

Goedemiddag Ruud,
We
 hadden al eerder de loftrompet gestoken over de reis die je voor ons had samengesteld (6 t/m 11 April) in de Piemonte.
Omdat het begin een beetje moeizaam verliep, het duurde nl. even voordat we een uitgebreide reisbeschrijving + offerte van jou mochten ontvangen en daarna zijn er nog diverse aanpassingen geweest (bijv. Truffeljacht), waren we er niet helemaal zeker van of alles naar wens zou gaan verlopen. Ook vonden we het best raar dat het hotel mij (2x) heeft gebeld om de boeking om te zetten, danwel rechtstreeks bij hen te boeken.

Maar eerlijk is eerlijk, we hebben ontzettend genoten van onze reis en (bijna) alles was tot in de puntjes geregeld. TOP !!
Om volledig te zijn hierbij punt voor punt onze ervaringen.

  1. De lunch op de heenweg was erg goed. Een goed begin van onze reis.
  2. Het hotel in Monforte d’Alba: Na aankomst vriendelijk ontvangen door een medewerker van het hotel (receptie was op een andere locatie en hij was zo vriendelijk om naar het hotel te komen). Hij had 2 mededelingen (een slechte en een goede) Ten eerste was de familiekamer die we zouden krijgen om een onduidelijke reden NIET beschikbaar (slechte), in plaats daarvan kregen we 2 (twee) suites naast elkaar (goede). De kamers (suites) waren zeer goed. Van alle gemakken voorzien en super-schoon. Tevens kregen we een flesje bubbels van topkwaliteit. Deze bleek een cadeau van jou, waarvoor onze hartelijke dank.
  3. Wijn-tour door jouw wijnboer was een schot in de roos. Supergoed geregeld en zeer interessant. Zeer goede info en we bezochten een paar hele leuke wijnhuizen. We hadden met hem afgesproken dat we bij hem thuis (waar we toch heengingen voor een wijnproeverij) de lunch (bereid door zijn vrouw) zouden gebruiken i.p.v. een restaurant elders. Misschien kan je, als je deze trip verkoopt, dit als extra optie aanbieden.
  4. De Masterclass Wijn/Hapjes uit de streek. We waren echt heel verrast om te zien dat dit plaatsvond in een opleidingsinstituut voor Gastronomie en Wijn. We waren hier allemaal zeer onder de indruk van. Jammer dat de persoon die ons door de enorme kelders rondleidde en ons daarna 5 (vijf) zeer bijzondere wijnen liet proeven vergeten was om de hapjes uit de koeling te halen. Hij (en wij ook) kwamen daar pas achter toen we alle wijnen hadden geproefd. Het was ons betreft geen probleem. De wijn had ons reeds volledig omvergeblazen.
  5. Het diner op Zaterdag was geweldig. Een supergoed restaurant waarvan het ons niet zou verbazen dat er een michelin-ster aan wordt gegeven. De (zeer goede) wijnen die we hier hebben besteld vielen wat prijs betreft enorm mee; Super geregeld.
  6. De fietstocht (met picknick) was een beetje minder dan gehoopt. De lengtes die we hebben opgegeven waren niet gebruikt om passende fietsen klaar te zetten. We kregen allemaal dezelfde Mountainbike. Omdat mijn vrouw klein van stuk is, was het voor haar niet te doen en hebben we na een beetje soebatten een damesfiets meegekregen. Deze was nog steeds te groot voor haar en daardoor was het fietsplezier, in ieder geval voor haar een stuk minder. Jammer, maar desondanks een leuke dag.
  7. De terugreis (Easyjet) was ook geen groot succes. Er werd gestaakt en we begrijpen dat jij daar niets aan kan doen, maar hierdoor hebben we (te) lang op het vliegveld van Milaan moeten doorbrengen.
Al met al een ZEER geslaagde trip en ieder van ons hebben zich zeer goed vermaakt. Dus, hartelijk dank Ruud en we zullen Ambiance bij ieder aanbevelen.
Met Vriendelijke Groeten,
Henk, Petra, Vincent en Youri
Bel of mail mij terug