070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Ontspannen aan de Atlantische Kust in Frankrijk – Juli, 2020

Geachte heer de Meer,

Inmiddels zijn we weer veilig en gezond terug thuis, en ook opnieuw aan het werk, na een zeer geslaagde vakantie.

Château Les Tourelles in Pornichet dat u ons voorstelde, is absoluut meegevallen: mooi en heel rustig gelegen aan de kust, uitermate vriendelijk en zeer behulpzaam personeel, alle comfort (we kregen een upgrade naar een kamer met balkon), sportieve faciliteiten en een leuke tuin om te lezen en wat te rusten, zeer uitgebreid ontbijtbuffet, en uiteraard ook alle aandacht voor de veiligheidsvoorschriften inzake covid-19.

We hebben ook genoten van het ‘buffet de fruits de mer’ op vrijdagavond.

Ook Pornichet is een aangenaam kuststadje, met een ruime variatie aan eetgelegenheden, zowel aan de jachthaven als langsheen de wandeldijk op het strand, en met vele wandel- en fietsmogelijkheden. Een wandeling in Ste. Marguerite lansheen de ‘belle époque’-villa’s met een deskundige uitleg van een gids van het office de tourisme is voor de liefhebbers een leerrijke kennismaking met dit rustige stadje.

Uiteraard was het mooie weer van de partij met aangename temperaturen en steeds een zachte zeebries.

 

Wij hebben de indruk dat we nog net een goede periode hebben meegemaakt, als je ziet hoe een en ander vandaag weer evolueert en steeds meer regio’s toch een gevarencode krijgen. Graag geef ik daarom nog mee dat ook in Pornichet en omstreken het dragen van een mondmasker door de lokale overheden verplicht was op bv. de markt, in de binnenstad van Guérande en in restaurants. Voor ons Belgen lijkt dit misschien niet onoverkomelijk en eerder logisch, gezien de maatregelen die in ons land en in vele steden van toepassing zijn.

 

We hebben van de omstandigheden gebruik gemaakt om onze batterijen volledig op te laden, na de toch wel hectische maanden.

Nogmaals dank voor deze suggestie.

Met vriendelijke groeten,

P&M uit P

Bel of mail mij terug