070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Aangepaste reis "Het onbekende Noord-Spanje, mei 2018

Wij hebben een geweldige reis gehad, veel gezien en genoten, met af en toe punten die we verbeterd zouden willen zien…

Bilbao (Hotel Petit Palace Arana): Prima gelegen tussen de oude- en nieuwe stad (het enige hotel waar standaard een waterkoker aanwezig was op de kamer!). Het Guggenheim museum was prachtig, afstand is prima te lopen (wij hadden al via Nederland kaartjes). Toen we verder wilden trekken was het wel even zoeken waar de autoverhuurder te vinden was: het adres klopte, maar misschien is het in het vervolg handig te vermelden dat de autoverhuur (Alamo) te vinden is in het station, de trap op.

Santander (Gran Hotel Sardinero): het hotel, verrassend gelegen aan de kust met volop gratis parkeerplaatsen in de buurt. Leuke wandeling langs de boulevard om naar de stad zelf te gaan. Archeologisch museum is interessant.

Parador de Cangas de Onís is prachtig, onze kamer was koninklijk en we hebben heerlijk gegeten in het chique restaurant. Covadona bezocht, heel mooi gelegen. De volgende dag wilden we een wandeltocht bij twee meren maken, maar het begon steeds bewolkter te worden en tenslotte liepen we in de natte sneeuw!

Cudillero (Casona de la Paca): Cudillero was beslist een verrassing, het hotel heeft een prachtige tuin, waaraan we twee dagen een mooi appartementje gehuurd hebben. Gratis parkeerplaatsen op het terrein. Erg leuke wandeling naar de haven (veel trappetjes, nogal steil, maar de volgende dag ging het klimmen al veel beter).

Montrove, Oleiros (Pazo do Rio): Volgens de beschrijving ligt het (mooie!) hotel 3 kilometer buiten A Coruña, maar wij ervoeren dat beslist niet als zodanig. Het voelde als een buitenwijk van de grote en drukke stad A Coruña. Het kostte ons, mede door wegwerkzaamheden nogal wat zweetdruppels om er te komen.

Ben je er eenmaal, dan is het wel een oase van rust.  Gratis parkeren op eigen terrein, veel sfeer, lekker gegeten, een zwembad "voor ons alleen". Echter hebben we de volgende dag een taxi naar de oude stad genomen omdat we niet de moed hadden ons weer in het verkeer te storten. Hoewel de vuurtoren, hercules en het natuurgebied eromheen heel mooi is, zou ik een volgende keer A Coruña vermijden.

Tenslotte de Parador van Santiago de Compostela, hoewel niet zo sympathiek beschreven door Rik Zaal, was het een hele belevenis! Wel weer even zoeken hoe je er nou precies komt… De accommodatie ligt binnen een voetgangersgebied waar gasten van de Parador doorheen mogen rijden. Een "speurtocht' door het hotel is aan te raden.

Indrukwekkend, ontroerend om de pelgrims aan te zien komen op het plein voor de kathedraal. Veel sfeer van muziek optredens. het Pelgrimsmuseum is leuk, de parken rondom zijn mooi. Een mooie dagtocht naar Cabo Finisterra, waarbij je je ondeweg verbaast dat de Romeinen tot zover gekomen zijn. De "one way toeslag" was het beslist waard dat we de huurauto op het vliegveld van Santiago konden achterlaten.

AvD, Blaricum

 

Bel of mail mij terug