070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Cape Cod: rustmoment tussen wereldsteden

Inwoners uit New York en Boston trekken er in de zomer massaal naar toe, aangetrokken door brede stranden en de natuurgebieden: het schiereiland Cape Cod, vlak voor de kust van Massachusetts. Ze verblijven er in de vele vakantiehuizen waarmee het eiland besprenkeld lijkt. Dus waarom zouden wij er niet naar toe gaan tijdens onze rondreis Amerika? Hier vandaan (er vertrekken veel tours vanuit Provincetown) ga je walvissen spotten en in de restaurants eet je oesters en kreeft. Of je bezoekt het eilandje voor de kust van het eiland, Martha’s Vineyard. Als de naam niet voldoende aanleiding is om even aan te wippen, doe het dan om te zien of je nog iets ‘rich & famous’ herkent. Ze lopen hier los.

Er zijn meer dan tien plaatsen op Cape Cod maar Provincetown, door de mensen uit de buurt doorgaans P-town genoemd, is verrweg de bekendste. Het ligt op het uiterste puntje op een krul van het eiland. Het heeft een artistieke sfeer, door de vele kunstenaars die er wonen die weer voor allerlei galerieën zorgen. Het relatief grote aantal homo’s dat hier in de zomer neerstrijkt of hier woont zorgt voor een extra vleugje flair. ‘Gay Capital’ wordt het ook wel genoemd. Niet ten onrechte zul je constateren.

De stranden bij Provincetown zijn vermaard, het historische centrum van het in 1700 gestichte visserstadje is aangenaam en gezellig. Provincetown is overigens niet het oudste plaatsje op het eiland, dat is Sandwich, in 1637 gesticht. Chatham (1712) is een ander oud plaatsje, aan drie zijden omgeven door water en fraaie stranden dus ook al populair.

Cape Cod en P-town sla je niet snel over als je, als Europeaan, hier in de buurt bent. Na Boston of New York is het hier heerlijk relaxt en zorgen de diverse beschermde natuurgebieden weer voor rust in het hoofd. Even terugschakelen, minder lawaai, sirenes, dynamiek en gehaast.

Letterlijk betekent Cape Cod ‘kaap van de kabeljauw’. Er wordt in deze regio nog steeds gevist maar de kabeljauw is door overbevissing behoorlijk verdwenen van deze eens zo rijke visgronden. Daarentegen doen de oesters en de kreeften het hier nog goed. Ze staan veelvuldig op de menukaarten van de restaurantjes. Tip: Lobster Pot in Provincetown. Oei, wat lekker.

Ontdek onze rondreizen door de Verenigde Staten, veel van onze rondreizen gaan door het gebied New England waarin Cope Cod te vinden is.

Bel of mail mij terug