070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Boston in veel opzichten bijzondere Amerikaanse stad

Behalve dat Boston het decor is geweest van vele films als Good Will Hunting en Mystic River, is het ook een van de oudste steden van de Verenigde staten. Dit is terug te zien in de rijke geschiedenis van deze prachtige stad, die je zeker moet bezoeken tijdens een rondreis door New England.

Freedom trail Boston
De vrijheidsroute of Freedom Trail leidt u al lopend door Boston heen. Te voet op onderzoek uitgaan is een goede manier om Boston te leren kennen. Tijdens het lopen bezoekt u in twee tot drie uur tijd zestien historische bezienswaardigheden die Boston hebben gemaakt tot wat het nu is. Rode lijnen en stenen markeren de route, die daardoor gemakkelijk zelf te lopen is. Deelnemen aan een van de door Boston Common Visitors Center georganiseerde tours met gids kan natuurlijk ook. Zeker een zeer goede manier om kennis te maken met deze bijzondere en historische stad.

Boston Marathon
Op 15 april 2013 zal de 117de editie van de Boston Marathon worden gehouden. Wellicht onder de leken niet zo bekend als de New York City Marathon maar wel bijna 75 jaar ouder en daarmee de oudste jaarlijkse marathon ter wereld. De Boston Marathon is een prestigieuze wedstrijd waarvoor een loper zich dient te kwalificeren. Ieder jaar weer verzamelen zich een half miljoen mensen in en rond de stad om dit sport spektakel te kunnen aanschouwen. Tot 1972 was het voor vrouwen verboden om zich in te schrijven voor de wedstrijd. Ondanks dat heeft in 1966 voor het eerst een vrouw meegelopen met de race onder een mannennaam, Roberta ‘Robbi’ Gibi.

Museum of Afro-American history
In de geschiedenis is Boston een voorloper geweest op het gebied van gelijke rechten voor Afro-Amerikanen en blanken. Al in de 18e eeuw werd er in Boston gestreden voor de afschaffing van de slavernij, zowel door de zwarte als de blanke bevolking. Hieraan, en aan het gehele culturele erfgoed van de Afro-Amerikaanse geschiedenis, is het Museum of Afro-American history in Boston gewijd. Om de gebouwen alleen al is het museum zeker een bezoek waard.

John F. Kennedy Presidential Library and Museum
Niet ver van Boston ligt Brookline, de geboorteplaats van de 35e president van Amerika, John F. Kennedy. In Boston is een museum opgericht dat het leven en de carrière van JFK belicht. Hier zijn beelden te zien van de campagne die de toenmalige presidentskandidaat voerde, de verschillende crises tijdens zijn presidentschap (Cuba, Berlijn en de raciale spanningen in de VS) komen aan de orde maar ook is een film te zien waarin JFK over zichzelf en zijn leven vertelt. Tijdens een rondreis door New Engeland moet je zeker kennismaken met deze stad.

Veel van onze rondreizen in de Verenigde Staten gaan door New England en deze reizen geven u ook vaak de kans om Boston te bekijken.

Bel of mail mij terug