070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Festivals in Thailand

Wilt u meer uit uw Thailand reis halen? Plan uw reis dan zo dat deze samenvalt met een kleurrijk festival in Thailand. Zie hoe het land feestviert en samenkomt om te dansen, eten en drinken. Een festival of nationale feestdag is een unieke manier om dichterbij de bevolking van het “land van de glimlach” te komen. Aangezien onze rondreis Thailand individueel is, kunt u de vertrekdatum helemaal zelf plannen en dat is wel zo handig als u ook een evenement wilt bezoeken.

Songkran
Songkran is het Thaise Nieuwjaar. De festiviteiten zijn uitbundig, verrassend en duren officieel 3 dagen, van 13-15 april. Veel mensen hebben de hele week vrij. Songkran is één groot waterballet in Thailand. Pick-up trucks rijden achter elkaar aan door de straten met enorme tonnen water achterop waaruit passagiers emmers vol naar voorbijgangers gooien. Heerlijk verfrissend is het zeker, het festival is in april, een van de heetste maanden van het jaar in Thailand met temperaturen rond de 40 graden.

Chiang Mai
Het beste kunt u Songkran vieren in Chiang Mai. Hier zijn de festiviteiten het meest uitbundig en duren ook het langst. Ook voor de kinderen is dit een fantastische ervaring. Door de enorme watergevechten is dit feest geschikt voor alle leeftijden. Wees er wel alert op dat u geen dure of belangrijke spullen onbeschermd met u meeneemt. Binnen 1 minuut op straat bent u doorweekt en veel papieren en apparatuur is hier niet tegen bestand, gelukkig zijn overal op straat waterdichte zakjes te koop voor telefoon, camera en paspoort. Hebt u het na een dag wel gezien met alle nattigheid? Op veel eilanden in het zuiden van Thailand mag er maar 1 dag met water gegooid worden tijdens dit festival in verband met zoetwaterschaarste, het eten, drinken en de gezelligheid gaan natuurlijk wel gewoon door.

Verjaardag van de koning
Zonder twijfel de belangrijkste (levende) persoon van Thailand is Koning Bhumibol de Grote. Tijdens het reizen door Thailand zal opvallen dat elk huishouden of winkeltje in Thailand in elke kamer wel een foto van de koning heeft hangen. De bevolking verafgoodt deze populaire monarch die zich sinds 2000 de langstzittende ter wereld mag noemen. Deze populariteit heeft hij te danken aan het feit dat hij zich op zo een persoonlijke manier inzet voor zijn bevolking. Hij reist duizenden kilometers door het land om de meest afgelegen dorpjes te bezoeken en ook met deze minderheden problemen te bespreken waar hij vervolgens intensief oplossingen voor organiseert.

Liefde begrijpen
Op 5 december van dit jaar wordt Bhumibol de Grote 85 jaar en ook dit jaar zal de verjaardag door het hele land worden gevierd. Op deze dag grijpt de bevolking van het land de gelegenheid aan om steun en dank te betuigen aan Zijne Majesteit. Deze dag is een nationale feestdag. Bent u op 5 december op reis in Thailand? Dit is dé manier bij uitstek om de liefde van de Thaise bevolking voor hun koning te leren begrijpen.

Boon Pra Wate
Ook wel het (hongerige) geestenfestival genoemd. Dit festival wordt in het kleine plaatsje Dan Sai in het noordoosten van Thailand gevierd. Zeker de opening van dit 3-daagse feest is de moeite waard om een stukje voor om te reizen. Tijdens de opening is er een optocht van mensen verkleed als monsters en geesten. De prachtige kostuums en maskers geven het geheel een verbluffende sfeer. Er wordt gedanst en muziek gemaakt. Tijdens de tweede dag gaan mensen al dansend naar de tempels toe waar bamboe raketten worden afgeschoten. Op de derde en laatste dag trekken de bewoners zich terug in de tempels om naar de monniken te luisteren die de verhalen van Boeddha reciteren.

Rondreis Thailand
Ook als toeschouwende toerist is dit festival een opzwepend geheel. Het vindt afwisselend plaats in mei, juni of juli dus onderzoek dit zeker voor u het spektakel mist tijdens een reis door Thailand. Wilt u meer uit uw Thailand reis halen? Plan uw reis dan zo dat het samenvalt met een van Thailands kleurrijke festivals. Zie hoe het land feestviert en samenkomt om te dansen, eten en drinken. Een festival of nationale feestdag is een unieke manier om dichterbij de bevolking van het “land van de glimlach” te komen. Aangezien onze rondreis Thailand individueel is, kunt u de vertrekdatum helemaal zelf plannen en dat is wel zo handig als u ook een evenement wilt bezoeken.

Bel of mail mij terug