070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Semana Santa in Sevilla

In de week voorafgaand aan Pasen, laat Andalusië en met name Sevilla zijn ware katholieke gezicht zien. Tijdens deze Semana Santa doen alle Broederschappen van de stad, boete voor het lijden van Christus en dat doen ze door middel van kleurrijke boeteprocessies.

Tijdens deze Goede week worden vanuit alle parochies in de stad processies naar de kathedraal georganiseerd en weer terug. In totaal zijn het wel zo’n 60 processies die vaak duizenden deelnemers hebben. Deze katholieke broederschappen, ofwel Hermanidades, voeren tijdens de processie verschillende Paso’s, ofwel Paastaferelen, mee op grote tafels. Op elke tafel staat tijdens Semana Santa een Mariabeeld of een andere Afbeelding uit het paasverhaal. De figuren zijn vaak uit hout gesneden, kleurrijk geschilderd en aangekleed met prachtige gewaden. Deze tafels (boven het publiek uitstekende plateaus op poten) worden door de leden van een Hermanidad gedragen langs het talrijk aanwezige publiek langs de route.

Dit is een zeer indrukwekkende gebeurtenis en ook voor niet-katholieken zeer de moeite waard. AmbianceTravel organiseert verschillende rondreizen Andalusië die ook Sevilla aandoen.  Semana Santa vind meestal plaats in de periode eind maart en/of begin april, maar dit verschild per jaar, let dus goed op tijdens het boeken. Kijk voor meer informatie en de exacte date op deze website. De periode eind maart, begin april is sowieso een heerlijke periode om Andalusië te bezoeken omdat het voorjaar hier al begonnen is terwijl Nederland en België nog in winterse sferen zitten. Maar wie het mee wilt maken, wees gewaarschuwd: Sevilla kan druk bezocht worden tijdens deze periode, op tijd boeken raden wij aan. Neem contact op voor  de mogelijkheden.

Bel of mail mij terug