070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Madrid als favoriete weekendje weg

Madrid is veel minder bekend als citytrip dan bijvoorbeeld Barcelona maar dat is wat mij betreft ten onrechte. Madrid heeft zeer veel te bieden aan uitgaansleven en compenseert zijn ligging in het binnenland ruimschoots met allerlei gave restaurants en bars die het tot een heerlijke citytrip maken, AmbianceTravel bied ook een culinair weekend Madrid aan. Ten eerste is de binnenstad van Madrid redelijk compact en is er een uitstekend metrosysteem. Maar het is ook erg leuk om een fietstour te boeken onder leiding van een Nederlandstalige gids. Je bezoekt dan per fiets alle monumenten en doordat Madrid redelijk vlak is, kan ook de niet-geoefende fietser hier aan deelnemen.

Verder heeft Madrid uitstekende shoppingmogelijkheden. Ieder merk van naam heeft hier een flagstore en de Zara’s en Massimo Dutilh vind je op elke hoek.

Maar als de avond valt, leeft Madrid op en komen de mensen naar buiten als het warm is of trekken de restaurants en bars in als het koud is. Een van mijn favorieten is de Mercado San Miguel in het centrum van Madrid. Dit is een oude markthal van ca 100 x 50 meter en dit is één groot uitgaansparadijs. Je vindt hier kleinschalige barretjes die elk hun specialiteit hebben. De één verkoopt alleen maar smoothies, de volgende alleen maar vishapjes. Ernaast zit iemand die zich in tapas heeft gespecialiseerd en iets verder zit een barretje dat alleen maar wijnen per glas verkoopt. Het voordeel is dat ieder kan eten waar hij zin in heeft, je verzamelt je maaltijd kris-kras door de hal heen en kunt het nuttigen met je vrienden.

En na een avond stappen in Madrid, is het heerlijk slapen in het hotel de Las Letras, te vinden op de Gran Via. O ja, wie nog niet moe is, pakt eerst nog een afzakkertje op het dakterras bij de DJ die daar zomers muziek draait. Wel lounge natuurlijk!

Wilt u liever langer weg dan een weekendje? Neem eens een kijkje naar onze rondreizen in Spanje.

Bel of mail mij terug