070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Autohuur zonder creditcard

Worden zojuist gebeld door een klant in paniek. Staat op de luchthaven van Malaga om zijn huurauto af te halen maar heeft geen creditcard bij zich. Als gevolg van een misverstand had de klant begrepen dat een creditcard niet nodig was en kwam dus aan bij de autohuur zonder creditcard. Maar voor het in ontvangst nemen van een huurauto is in 99% van de gevallen een creditcard nodig.

Hoe ga je daarmee om? Eerst verhuurder Sunny Cars gebeld met de vraag of het mogelijk was om een contante borg te voldoen in plaats van een garantie per creditcard. Dit is niet mogelijk bij deze verhuurder. Er is een andere verhuurder die dat wel doet, maar die is € 300,- duurder dan de huidige verhuurder. Dus dat is ook een beetje sneu voor de klant. Wat dan?

Contact opgenomen met onze lokale agent in Andalusië met de vraag of deze kon helpen. We hebben nu afgesproken de auto op naam van onze agent wordt gezet, zij deze afhaalt met haar creditcard en onze klant vervolgens inschrijft als tweede bestuurder. Klant voldoet dan een contante borg van € 500,- aan onze agent die weer gerestitueerd wordt als de auto wordt ingeleverd zonder schade. Daartoe moet de agent wel eerst zelf naar de luchthaven rijden want zo’n garantie kan niet op afstand gegeven worden.

De klant was zeer dankbaar en heeft de auto alsnog in ontvangst genomen. Vroeg me wel af hoe een klant die niet bij een reisorganisatie heeft geboekt, hier nu mee om zou zijn gegaan? Een rondreis zonder huurauto is ook niet fijn. Hebben we gelukkig onze toegevoegde waarde weer mogen bewijzen.

Wilt u ook op vakantie met de zekerheid dat wij er alles aan doen om uw problemen op te lossen? U hoeft zich geen zorgen te maken als u bij de autohuur aankomt zonder creditcard. Bekijk hier alle rondreizen die wij aanbieden.

 

Bel of mail mij terug