070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Auto huren Spanje, de prijsverschillen verklaard

Vraag: Waarom bestaan er zulke grote prijsverschillen tijdens het huren van een auto in Spanje (en tevens op veel andere plekken)?

Antwoord: Omdat de condities verschillen! Vergelijk dan ook de voorwaarden voordat je een huurauto kiest. Onderstaand een aantal voorbeelden van de verschillen:

Hoe is de auto verzekerd?
Bij de goedkopere autoverhuurders is de verzekering meestal niet standaard ‘all-risk’. Vage begrippen als CDW, PAI, PAL et cetera die niemand begrijpt, moeten maskeren waarin u feitelijk geïnteresseerd bent: wat er gebeurt als u schade veroorzaakt of een onbekende schade aan uw huurauto aanricht. Deze gebrekkige verzekering probeert men u meestal ter plaatse alsnog te laten aanvullen tot een fatsoenlijke verzekering. Uiteraard ten koste van een aanzienlijke toeslag.

All-risk verzekerd maar niet voor banden, glas- en bodemschade
Sommige verhuurders hanteren afwijkende voorwaarden voor glas, banden en de bodem van de auto. Dus zelfs als u denkt all-risk verzekerd te zijn, blijkt later dat een sterretje in de voorruit of een beschadiging van een band als gevolg van een kuil in de weg, toch op u verhaald wordt. Heel vervelend uiteraard.

Is de tweede bestuurder standaard inbegrepen?
Als u een auto huurt, wilt u graag de vrijheid hebben om zelf te bepalen wie de auto bestuurt. Dat is niet standaard inbegrepen bij een huurauto dus moet u dat bij sommige verhuurders bij het ophalen van de huurauto alsnog regelen. Uiteraard tegen een aanzienlijke toeslag .

Ophalen/terugbrengen op een luchthaven
Niet zelden wilt u uw huurauto ophalen en/of terugbrengen op een luchthaven. Bij de goedkopere verhuurders geldt hiervoor vaak een toeslag die u ter plaatse dient af te rekenen.

Wat wordt er afgesproken over de brandstoftank?
De nieuwste methode van de autoverhuurders om toch nog geld te verdienen aan die volledig uitgeklede huurtarieven, is de brandstoftank. U kunt namelijk tegen nog lagere prijzen uw huurauto huren maar dat is met een zogenaamde FE, ofwel full-empty. Dat betekent in gewone-mensen-taal dat u de auto met een volle tank ophaalt, deze direct moet afrekenen en dat u de auto met een lege tank weer terugbrengt. Deze formule geeft aanleiding tot veel discussie, bijvoorbeeld over de prijs waarmee u deze eerste tank afrekent. Want de verhuurder is natuurlijk gebaat bij het hanteren van een zo hoog mogelijke literprijs. De tweede valkuil is het feit dat u de auto met een lege tank mag terugbrengen. Maar hoe ver is het van uw laatste overnachting nog naar de luchthaven, wat is het verbruik eigenlijk van die auto? Kortom, u wilt geen risico nemen, laat er nog een kwart tank in zitten op weg naar de luchthaven die u dus wel betaald heeft. En deze 15 liter van € 2,- per liter, is net weer € 30,- extra marge.

Nu u weet waar de prijsverschillen tijdens het huren van een auto in Spanje vandaan komen kunnen wij een conclusie trekken zoals met zoveel zaken in het leven, geldt hier: goedkoop is vaak duurkoop. Lees de voorwaarden dan ook goed door voordat u denkt voor de helft van het geld uit te zijn. Of laat u goed adviseren. De specialisten van AmbianceTravel staan u graag ter zijde bij het kiezen van een geschikte huurauto.

Bel of mail mij terug