070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Andalusië met kids

Andalusië met kids

Voor gezinnen met kinderen is Andalusië een fantastische bestemming. Zodra ze uitgekeken zijn op hun emmers en schepjes en de zee of het zwembad, zijn er talloze andere activiteiten die ze, ongeacht hun leeftijd, boeiend zullen vinden. Goed te weten is ook dat vrijwel al die activiteiten erg leuk zijn voor de ouders!

Een ander voordeel is dat de Andalusiër in de regel dol is op kinderen. Dat zijn de ongekroonde prinsjes en prinsesjes van de samenleving en vormen een nadrukkelijk onderdeel van het sociale leven. Dat maakt – zolang ze door Spanjaarden worden bestierd – vrijwel alle restaurants in principe hartstikke kindvriendelijk en bieden kindermenu’s. Bij de meeste bezienswaardigheden is toegang voor de allerkleinsten gratis en geldt er een korting voor de grotere kinderen. In dit artikel geven we je tips voor een vakantie in Andalusië met kids.

Strand

Andalusië heeft twee kusten. Langs de Middellandse Zee liggen de goed verzorgde en met veel voorzieningen behepte stranden van de Costa del Sol. Vermaken de kids zich hier niet uit zichzelf, dan zijn er speedboten met bananen erachter, kunnen ze water surfen, jetskiën, kajakken, stand up surfen, fietsbootjes huren en tal van andere activiteiten ondernemen. De rotskust ten oosten van Málaga is een mekka voor duikers en snorkelaars en minder massaal bezocht in de zomer. De Atlantische kust is van een heel andere orde met hoge zandduinen, fijn wit zand en heerlijke golven om in te spelen of te surfen. Tarifa is dé placet to be en de zandduinen van Punta Paloma en Playa Bolonia zijn beroemd. Op de stranden van Los Caños de Meca en Conil de la Frontera is de sfeer prettig en domineren de Spaanse families die er hun vakantie doorbrengen. Schrik niet als je langs deze kust koeien op het strand ziet!

Thema- en attractieparken voor kids in Andalusië

Verschillende waterparken langs de kust bieden hoge glijbanen, golfslagbaden en er zijn ook waterparken in de zee. In Fuengirola ligt Bioparc, een mooie, kleine dierentuin waar dieren niet in hokken leven, maar in een zo natuurlijk mogelijk nagebouwde habitat. Bij Castellar ligt een klein dierenopvangcentrum waar kids de uit gevangenschap bevrijde of van smokkel geredde dieren kunnen vasthouden en of voeren. In Granada is het Parque de Ciencias erg interessant en educatief. Dan leren je spruiten meer over het zeeleven in Sealife in de haven van Benalmádena en in Selwo Marina in dezelfde plaats of kunnen op Safari in Selwo Estepona. Ook kunnen ze wolven observeren in het wolvenpark in Antequera en door een verrekijker flamingo’s bewonderen in Fuente de Piedra of in nationaal park El Coto Doñana.

Cultuur met kids in Andalusië

Met je kids dwalen door de Romeinse ruïnes van Itálica, de toren Giralda van de kathedraal in Sevilla beklimmen, door de tuinen van het Alhambra in Granada wandelen, de trapjes in het Alcazaba in Málaga beklimmen, winkelende mensen in Cádiz bespieden met de camera obscura in de Tavira toren, allerlei vormen ontdekken in de stalagmieten van de grot van Nerja of net doen alsof je een gevaarlijke cowboy bent in de filmstudio’s in de Tabernas-woestijn in Almería. Het kan allemaal en je hebt zeker tien vakanties nodig met kids in Andalusië om alles wat er te doen is met ze te ontdekken.

Outdooractiviteiten met kids in Andalusië

In de schitterende Andalusische natuur zijn veel gebieden beschermd en worden de outdoormogelijkheden goed benut. Op veel plekken kun je rotsklimmen, wandelen door een rivier of kajakken in een stuwmeer. In het natuurpark Cazorla in het noordoosten van Andalusië kan naar hartenlust de buitensport canyoning worden gedaan en in de provincie Cádiz kun je de stranden te paard verkennen. Duiken, snorkelen en kajakken is het mooiste bij La Herradura in de provincie Granada en daar vlakbij ligt de Sierra Nevada. In wat ’s winters het skigebied is, kun je in juli en augustus met de lift tot net onder de top van de Veleta (3.396m) komen. Het laatste stukje moet je wandelen. In alle beschermde natuurgebieden zijn wandelroutes uitgezet.

Bel of mail mij terug