070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Ubud: topattractie van Bali

Ubud is één van de populairste plaatsen in Bali en mag eenvoudigweg niet ontbreken tijdens uw Bali rondreis. Ubud ligt in het binnenland en is omgeven door heuvels met de mooiste rijstvelden. Met het door AmbianceTravel geselecteerde Bagus Jati resort geniet u optimaal van de prachtige Balinese natuur.

Ubud: culturele hoofstad
Het plaatsje zelf wordt ook wel de culturele hoofdstad van Bali genoemd. Aanvankelijk was Ubud een bestemming voor packpackers, juist vanwege het kunstzinnige karakter en de galeries. Nu zijn er ook veel gezellige en uitstekende restaurants. Monkey Forest is een van de topattracties.

Paleis in Ubud
Een van de grootste trekpleisters is het Puri Saren Aging paleis dat zich midden in het plaatsje bevindt. Hier treden regelmatig Balinese dansgroepen op. Kunst- en cultuurliefhebbers bezoeken ook het Prui Lukisan museum waar je zowel moderne als traditionele Balinese kunst vindt.

Monkey Forest
Vrijwel iedere toerist bezoekt het Monkey forest. Het hindoestaanse tempelcomplex in het park wordt bewoond door enkele honderden Makaak apen. De apen lopen overigens los door het park, je kunt ze fotograferen op enkele meters afstand. Vooral als je ze een banaan geeft.

Rijstvelden van Ubud
De grootste attractie van Ubud vinden wij de omgeving. De weelderig begroeide heuvels laten de rijkste schakeringen aan groen zien en de er tegenop aangelegde rijstvelden zijn adembenemend mooi: in de omgeving zijn het veelal terrasvormige velden, direct tegen het plaatsje aan vind je ze ook vlak en uitgestrekt. De rijstcultuur is ook in Ubud nog de belangrijkste inkomstenbron.

Bagus Jati resort
AmbianceTravel heeft in de omgeving van Ubud een unieke accommodatie geselecteerd: Bagus Jati (zie foto) ligt vlakbij het dorpje Sebatu, in de bergen van Ubud. Het resort ligt in de weelderige bossen en op de helling van een berg. Vanaf uw terras van de villa geniet u van de natuur en hoort u alleen de vogels. Een (gratis) shuttle brengt us desgewenst naar Ubud.

Bel of mail mij terug