070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

5 tips voor een gastronomisch weekend weg

Indien u van plan bent om een gastronomisch weekend weg te gaan, vindt u hier een 5-tal tips voor romantische hotels met een gastronomisch restaurant in het hotel zelf of in de omgeving. Soms restaurants met één of meer Michelin-sterren, soms bijzondere restaurants op aanbeveling van onze eerdere gasten:

1.Hotel Can Cristofor met een diner in El Celler de Can Roca (*** Michelin sterren)
Eigenaar Cliff van Heck van Can Cristofor (Emporda streek, Noord Spanje, omgeving Girona)is bevriend met de drie broers Roca die restaurant El Celler de Can Roca tot de nummer 4 van de wereld hebben gemaakt. Het is alleen om deze reden dat het mogelijk is om te kunnen dineren in deze culinaire eettempel, zonder relaties is hier nauwelijks aan een tafeltje te komen. Menu's tussen de € 110 – 130, reken voor een diner incl. wijnarrangement ca. € 350 voor twee personen.

2. L'Assiette Champenoise met een diner in het eigen restaurant (** Michelin sterren) Rustig gelegen aan de rand van Reims (Champagne streek, Noord Frankrijk) ligt het hotel L'Assiette Champenoise waar chef Arnaud Lallement de scepter/pollepel zwaait. Lallement is in Frankrijk wat Rober Kranenborg is in Nederland, een vernieuwer. Hij is wars van protocol en wil dat zijn gasten zich thuis voelen. Geen verplichte stropdas in zijn restaurant, maar een informele sfeer. Het hotel in Belle Epoque stijl heeft een binnenzwembad en champagne hoofdstad Reims heeft veel te bieden op het gebied van champagne.

3. Auberge St Walfrid met 2 diners in het eigen restaurant (* Michelin ster)
In het slaperige dorpje Sarreguemines (ten oosten van Metz, ten zuiden van Saarbrücken) ligt een kleinschalige herberg met slechts 11 kamers en een restaurant met Michelin ster. In samenwerking met glossy magazine More Than Classic, stelde AmbianceTravel een arrangement samen dat bestaat uit twee overnachtingen en twee diners waarvan één gastronomisch diner.

4. La Canonica di Corteranzo met diner in restaurant Cascina Martini
Op een heuvel in Piemonte (bij helder weer heeft u uitzicht op besneeuwde bergtoppen van de Alpen), ligt de 14e eeuwse abdij la Canonica di Corteranzo. Met slechts 10 kamers hangt hier een huiselijke sfeer die versterkt wordt door de eigenaren Emma en Gabriel die er alles aan doen om het u naar de zin te maken.

5. Hotel Ar men Du met het eigen restaurant met Michelin-ster
Chef-kok Patrick Le Guen werkt uitsluitend met lokale producten. Oesters uit Bretagne, cidre uit Nevez, kazen uit Riec sur Belon, vis uit Guilvinec en Concarneau, gevogelte uit Pont Aven, waarbij hij ervoor kiest om zo min mogelijk aan het product toe te voegen, te kiezen voor zachte smaaktoevoegingen om ervoor te zorgen dat het natuurlijke product maximaal tot zjin recht komt in de uiteindelijke smaak. Dit ***-hotel heeft een bevoorrechte ligging

Bel of mail mij terug