Tel: 070-3223066 (Nederland) of 078-353100 (Belgie)

Kaart Andalusie

De kaart van Andalusie, geeft u een goed inzicht in de onderlinge ligging van de belangrijkste steden en de afstanden. Andalusie is ca. 87.000 km2 en daarmee grofweg 2 x zo groot als Nederland. De belangrijkste steden zijn Sevilla (hoofdstad), Malaga (belangrijkste luchthaven van de provincie), Granada, Cordoba, Jerez de la Frontera en Cadiz.

De provincie kent één belangrijk gebergte, de Sierra Nevada dat toppen heeft tot boven de 3000 meter en waar 's winters volop geskied kan worden. Verder vindt u er het nationale park van Grazalema, in het achterland van de Costa del Sol waar bergen van minder allooi te vinden zijn die zich goed lenen voor wandelingen en tochten voor geoefende fietsers.
Andalusie grenst in het noorden aan de provincies Castilie La Mancha en aan Extremadura, aan de westkant aan de Atlantische Oceaan en aan Portugal, in het oosten aan de Middellandse Zee.

Wie deze streek voor een vakantie wil ontdekken, kan het beste een rondreis maken. Rondreizen zijn er in allerlei soorten en reisduren. U heeft minimaal een week nodig om iets van deze interessante streek te zien. AmbianceTravel biedt een rondreis aan met verblijf in Paradores (staatshotels in historische gebouwen zoals kastelen, kloosters en paleizen). Wie een voorliefde heeft voor design in een historisch jasje, kiest voor de designrondreis maar er is ook een budgetvriendelijke rondreis met verblijf in 3-sterren karakteristieke hotels. Indien u wat meer tijd heeft, is er een 15-daagse rondreis die grofweg hetzelfde schema volgt maar in een rustiger tempo.

Rondreizen Andalusie

Paradores rondreis 'Klassiek Andalusië'

Paradores rondreis 'Klassiek Andalusië'

Een 8-daagse rondreis 'Klassiek AndalusiŽ vol Luxe' met verblijf in karakteristieke Paradores. U maakt kennis met oa Granada, Malaga en Cordoba.

Lees meer
De designwereld van Andalusië

De designwereld van Andalusië

Een 8-daagse rondreis door AndalusiŽ met verblijf in bijzondere designhotels, onder andere ondergebracht in voormalige paleizen. U bezoekt oa Sevilla, Cordoba, Granada en Jerez de la Frontera.

Lees meer
Andalusië op zijn best met verblijf in sfeerhotels

Andalusië op zijn best met verblijf in sfeerhotels

8-daagse rondreis langs de hoogtepunten van het authentieke AndalusiŽ met verblijf in kleine en sfeervolle hotels. Bezoek onder meer Malaga, Sevilla en de witte dorpjes zoals Arcos de la Frontera.

Lees meer
Andalusie: verblijf in historische Cortijo's, Hacienda's en Molino's

Andalusie: verblijf in historische Cortijo's, Hacienda&...

15-daagse rondreis Andalusie' met verblijf in kleine en sfeervolle hotels buiten de grote steden. U verblijft in historische hotels zoals Cortijo's, Hacienda's en Molino's

Lees meer