070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Bezienswaardigheden Bangkok

Wie naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand reist, zal zuinig moeten omgaan met zijn tijd want er is ‘teveel’ om te kunnen zien in een paar dagen tijd. Dit is onze top 10 van belangrijkste bezienswaardigheden Bangkok.

1. Koninklijk paleis Bangkok
Het Koninklijk paleis is een groot complex in het centrum van Bangkok en deed tussen de 18e eeuw en de 20ste eeuw dienst als residentie voor de koninklijke familie. Koning Rama I startte de bouw in 1782, de huidige koning Bhumibol verplaatste de koninklijke residentie in de 20e eeuw naar het Chitralada paleis, aan de andere kant van de Chao Praya. Maar het complex is nog steeds een centrum van macht, met talrijke ministeries die er gevestigd zijn.

Het Koninklijk paleis ligt binnen een ommuurd complex en huisvest daarbinnen o.a. de belangrijkste tempel van Bangkok, de Wat Phra Kaew en de Smaragden Boeddha.
Let op dat het Koninklijk paleis slechts geopend is van 08.30 – 15.30 u en dat propere kleding verwacht wordt. Dus korte broeken, mouwloze shirts en teenslippers zijn niet toegestaan. Deze kledingvoorschriften gelden met name voor de Smaragden Boeddha. Mocht u niet aan de kledingvoorschriften voldoen, dan bestaat de mogelijkheid om naast de ingang bedekkende kleding te lenen tegen inlevering van uw paspoort of rijbewijs. Het is zonder twijfel de nr 1 bezienswaardigheden Bangkok.

2. China Town Bangkok
China Town in Bangkok is de grootste chinese wijk van de wereld. Straten lang waan je je in China inclusief de chinese lichtreclames, winkels, mensen en restaurants. Een bezoek aan China Town Bangkok is een lust voor het oog en de camera. Met name ook ’s avonds is een bezoek zeer de moeite waard. Het kleurrijke spektakel, de talrijke winkeltjes en handwerkateliers maar u kunt hier ook heerlijk dumsum eten. Wie ’s avonds na zonsondergang naar Chinatown tuigt, begrijpt waarom de Aziatische econonomieën zo onstuimig groeien. 24/7 wordt hier hard gewerkt en gegeten wordt er pas als het donker is. Het Shanghai Mansion House, uw thuisbasis in Bangkok tijdens de rondreis van AmbianceTravel, bevindt zich in het centrum van deze wijk.

3.Floating market Bangkok
Hoewel de floating market zich eigenlijk een uurtje rijden buiten Bangkok bevindt, mag een bezoek aan Damnern Saduak niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Bangkok. U bent er hier getuige van hoe de handel vroeger verliep in dit gebied dat vol met kanalen was. Bootjes met aanbieders van groenten, fruit en etenswaren legden aan in een kanaal waar de potentiële kopers naar toe kwamen om de handel te kopen. Tegenwoordig heeft deze markt veel van haar charme verloren omdat er teveel toeristen zijn die het authentieke karakter aantasten. Toch staat deze markt in Bangkok nog voorzichtig in onze top-10 van bezienswaardigheden.

4. Boottocht door Klongs van Bangkok
Absoluut de moeite waard is een boottocht door de Klongs – de kanalen – van Bangkok. U ziet het echte leven van de Thai, een leven dat wij ons niet kunnen voorstellen. U wordt vervoerd in een langwerpige longtailboat die bestuurd wordt met een soort roeispaan waar een buitenboordmotor aan vast zit. Door de spaan te bewegen, verandert de motor van positie en dus de boot van richting. Deze motoren zijn niet geluidsgedempt en er worden behoorlijke snelheden mee gehaald. Maar de Thai zijn ook hoffelijk zodat er even af wordt geremd als er een tegenligger nadert. Onderweg kijkt u letterlijk bij de Thai naar binnen en ziet hoe hun leven zich aan – en in de rivier afspeelt. Terwijl wij ons zorgen maken over het troebele water en de talrijke leliebladeren die er los in drijven, ziet u onderweg kinderen in de kanalen zwemmen, die ook nog eens vriendelijk zwaaien.

5. Fietstocht Bangkok
Absoluut de moeite waard is een fietstocht door de buitenwijken van Bangkok. Nederlanders Andre Breuer en Co van Kessel hebben er hun beroep van gemaakt om die tochten te organiseren. Ze hebben goed materiaal en je krijgt een gids mee die de route kent. Onderweg fiets je het grootste gedeelte op autoluwe stukken en je komt ook op plaatsen waar helemaal geen autoverkeer is. Fietsen is niet te warm omdat de verplaatsing juist lekker afkoelt. Wij deden een fietstour die ook de Chao Praya oversteekt en door landbouwgebieden ‘aan de andere kant’ van de rivier voert. Onderweg zie je het echte Thaise leven met een Thais schooltje, Thaise huizen en winkeltjes. Er wordt diverse malen gestopt voor foto’s maar ook om iets te drinken en te lunchen. Een tocht duurt 4 – 5 uur en je hebt er geen speciale conditie voor nodig. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar om zelf te fietsen, voor kleinere kinderen zijn er kinderzitjes beschikbaar voor de fiets van de ouders.

6. Borrelen op Lebua State Tower
Weinig dingen hebben zo’n indruk op mij gemaakt als die borrel op de 62ste verdieping van de Lebua State Tower. Je stapt daar vlak voor de schemering het terras op en ziet hoe de zon ondergaat in deze oneindige metropool. Terwijl jij een mojito drinkt aan de Sirocco bar, verandert Bangkok in een stad met miljoenen lichtjes. Romantiek ten top. LET OP: geen korte broeken toegestaan, gepaste kleding verplicht. Je kunt ook dineren in het restaurant op deze zelfde hoogte maar dat is binnen en daarmee veel minder spectaculair.

7. Bezoek aan de Wat Arun
Hoewel de gemiddelde bezoeker aan Thailand op een gegeven moment zijn buik wel vol heeft van alle tempels, mag je Wat Arun toch niet missen. Deze mooie tempel ligt direct aan de Chao Praya en kan uitstekend gecombineerd worden met een tocht door de Klongs. De tempel Wat Arun is genoemd naar Aruna (De god van de dageraad) en is gebouwd ten tijde van de Koningen Rama I en Rama II. Het is een prachtige tempel die op elk moment van de dag in een ander licht staat en er dus steeds anders uit ziet. Het complex bestaat uit een centrale pagode die 79 meter hoog is en ook beklommen kan worden en 4 kleinere pagodes er omheen. Dat is een zeer steile beklimming maar het uitzicht over de rivier en de stad is zeer de moeite waard.

8. Chatuchak weekendmarkt
Met 15.000 winkels is de markt te groot om er zomaar overheen te lopen. Tenzij je gaat om alleen sfeer op te snuiven. Maar de echte shop-a-holic koopt een plattegrond. Hier is echt alles te krijgen: van Thaise zijde tot illegale CD’s en DVD’s, van ivoor tot houtbewerkte kunstvoorwerpen. LET OP: er zijn hier veel zakkerollers actief en als toerist ben je van mijlenver herkenbaar dus ben je een makkelijk slachtoffer. Let op dat echte kunst, illegale kopieëen van mode-artikelen en veel dieren niet zo maar ingevoerd mogen worden in Nederland.

9.Het Jim Thompson huis
Dit bijzondere huis is gebouwd door een Amerikaanse militair die na de Tweede Wereldoorlog in Thailand is blijven hangen. Hij ‘ontdekte’ de kwaliteit van de Thaise zijde, zond samples naar de belangrijkste modehuizen van de wereld en bouwde daarmee een heel imperium op. In zijn vrije tijd kocht hij oude en authentieke Thaise huizen op, brak ze af en bouwde ze weer op in Bangkok. Verder verzamelde hij Aziatische kunst. In 1967 verdween hij tijdens een voettocht in Maleisië en is van zijn huis een museum gemaakt. Door dit museum te bezoeken, krijgt u een goed beeld van de Aziatische architectuur en de Aziatische kunst.

10. Thai boksen
Een bezoek aan Bangkok is niet compleet zonder een avond naar het Rajadamnern Stadium te gaan om een gevecht Thaiboxing bij te wonen. Het lijkt alsof alles mag maar na enige tijd begin je te begrijpen hoe de regels van het spel zijn. Per avond worden 10 gevechten gehouden en Thailand zou Thailand niet zijn als er niet flink gegokt kan worden. Kijk op de site van het stadion voor het programma en de timing. Reserveer tijdig en een stoel voorin, zodat je alles goed kunt zien.

Bel of mail mij terug