070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Tips voor een geslaagde Andalusie Fly Drive

Een Fly Drive Andalusië  staat of valt bij een goede voorbereiding. De volgende tips kunnen u helpen bij het plannen van een zorgeloze reis:

Rondreis Andalusië

1. Zorg dat u ’s morgens aankomt in Spanje voor uw rondreis Andalusie en liefst in de middag/avond weer vertrekt naar Nederland/België. Het is vervelend om in het donker de weg te moeten zoeken in een land dat u niet kent. Bovendien maakt u op deze wijze maximaal gebruik van de beschikbare tijd ter plaatse.

Huurauto Andalusië

2. Huur altijd een huurauto met navigatiesysteem voor uw autovakantie Andalusie en laat u in het verhuurstation uitleggen hoe het werkt. Verlaat het verhuurstation niet voordat u het systeem geïnstalleerd heeft en heeft vastgesteld dat u de werking begrijpt. Vraag om een systeem dat in staat is om in het engels met u te communiceren. Neem desondanks ook nog een goede wegenkaart van het gebied mee tijdens uw rondreis Andalusie. Als u bij AmbianceTravel een fly en drive rondreis boekt, ontvangt u bij aankomst op de luchthaven een uitgebreid routeboek waarin de route maar ook alle bezienswaardigheden onderweg beschreven staan.

3. Zorg dat u uw reis zodanig samenstelt dat u overnacht in/bij de plaatsen die u wilt bezoeken. U kunt dan eerst naar uw hotel rijden waar u uw bagage uitlaadt en daarna onbezorgd rijden naar de plaatsen die u wilt bezoeken. U heeft dan minder risico dat uw auto wordt opengebroken omdat uw bagage in het zicht in uw auto ligt.

Bezienswaardigheden Andalusië

4. Zorg dat u ’s morgens niet te laat uit uw hotel vertrekt zodat u niet op het heetst van de dag hoeft te reizen. De Andalusiërs leven met name als het minder heet is en de winkels sluiten veelal nog in de middag. Hetzelfde geldt voor het bezoeken van de bezienswaardigheden. Plan dit ook aan de dagranden in zodat u minder last heeft van de hitte.

5. Door de ligging in het zuiden van Europa, heeft Andalusie een Mediterraan klimaat waardoor het al vroeg in het voorjaar aangenaam toeven is en het tot laat in het najaar aangenaam blijft. Normaliter is het er in februari al een graad of 15 terwijl deze zelfde temperatuur ook in november gevoeld kan worden. Dat betekent dat het in de zon op dat moment 20-25 graden is, voldoende voor een lunch op het terras in de zon. Dat betekent tevens dat juli/augustus zeer heet zijn en – zeker overdag – het gewoon te heet is om veel buitenactiviteiten te ontwikkelen. De hoogseizoens-maanden voor een Fly Drive Andalusie zijn dan ook april/mei en september/oktober.

6. Andalusie is zeer katholiek en rond Pasen zijn er dan ook talrijke processies. Sevilla heeft zelfs een Semana Santa ten tijde van Pasen (Heilige week) wanneer er talrijke optochten zijn waarbij beelden van Jezus en Maria uit de kerken worden gehaald die in een processie door de straten worden gevoerd. Deze kleurrijke optochten zijn zeer indrukwekkend en als u in deze tijd in Andalusie bent, raden wij ze van harte aan. Omdat Sevilla bezoekers trekt vanuit de hele wereld, zijn de prijzen redelijk fors in deze tijd maar er zijn talrijke minder bekende plaatsen die eveneens een processie hebben en waar er minder voor de kamers wordt gevraagd. Bij AmbianceTravel kunnen wij u helpen bij het vinden van zo’n stad en regelen wij graag uw verblijf in deze periode.

Openingstijden restaurants Andalusië

7. Restaurants openen vaak niet eerder dan 20.30 of 21.00 u, zeker als u niet wilt eten in de typische toeristenrestaurants. Dat betekent dan ook dat er later gelunched wordt dan bij ons. De lunch vindt veelal plaats tussen 13.00 en 15.30 uur. In het zuiden van Spanje wordt daarna nog een echte siësta gehouden waarna rond 17.00 u de winkels weer open gaan.

8. Als u tijdens uw rondreis Andalusie het Alhambra wilt bezoeken, raden wij u aan om de entreekaarten vóór uw vertrek uit Nederland te regelen. Dit museum is zeer populair en daarom wordt slechts een beperkt aantal entreekaarten per dag uitgegeven. Dit gaat volgens het principe ‘wie-het-eerst-komt……’. AmbianceTravel kan uw entreebewijzen verzorgen.

Costa del Sol of Costa de la Luz

9. Als u na uw fly en drive rondreis Andalusie uw verblijf wilt verlengen met een hotel aan het strand, heeft u grofweg de keuze uit de Atlantische kust (Costa de la Luz, Cadiz – Tarifa) of de Middellandse Zeekust (Costa del Sol, Gibraltar – Nerja). Aan beide kanten vindt u prachtige zandstranden. De Costa de la Luz is minder massa-toeristisch en kent nog baaitjes waar u (bijna) alleen zult zijn. De Costa del Sol daarentegen is van voor naar achteren ontwikkeld en hier vindt u ook veel hoogbouw. Als u kiest voor een verblijf aan de Costa de la Luz, heeft u te maken met minder hoge temperaturen en een wat frissere (Atlantische) wind. De Costa del Sol heeft in het algemeen iets hogere temperaturen en minder wind. De Costa del Sol biedt meer mogelijkheden voor ’s avonds, de Costa de la Luz is wat authentieker. AmbianceTravel kan u een afgewogen advies geven op basis van uw persoonlijke voorkeuren.

10. Wist u dat u in Andalusië ook uitstekend kunt wandelen? Zowel het Parque Nacional de Grazalema als de Sierra Nevada bieden veel mogelijkheden om te wandelen, sportief of minder sportief.

Wij kunnen uw fly drive door Andalusie helemaal op maat maken, aangepast naar uw persoonlijk wensen. Meer weten? Neem dan contact met ons op en we doen uw vrijblijvend een voorstel.

Fly drive Andalusie tips

Gerelateerde reizen

Bel of mail mij terug