070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 8 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 1275,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Telegraafreis culinair Baskenland

Uw culinaire rondreis culinair Baskenland begint in het centrum van Bilbao, Op dag 3 haalt u uw huurauto op en rijdt naar de noordkust voor een bijzondere lunch. Op dag 4 vertrekt u naar de Rioja-streek waar u twee nachten verblijft.  Na de Rioja verblijft u 2 nachten in San Sebastian. De huurauto levert u aan het einde van uw reis in op de luchthaven van Bilbao. Tijdens deze reis maakt u kennis met de culinaire tradities van Baskenland. Zo gaat u onder andere een kaasboerderij bezoeken, lunchen en dineren in restaurants met een Michelin-ster,  een wijnproeverij in de Rioja-streek bijwonen en een pintxos-tour in San Sebastian.

Activiteiten inbegrepen in uw rondreis culinair Baskenland:

  • Diner met tasting menu  in restaurant  met Michelin ster
  • Lunch in bbq-restaurant met Michelin-ster
  • wijnproeverij Imperial tasting wijnhuis Rioja streek
  • Bezoek aan authentieke kaasboerderij met proeverij
  • Individuele pintxos-tour San Sebastian met 5 hapjes en 5 drankjes in het Nederlands begeleid.

Deze individuele rondreis culinair Baskenland kunt u het hele jaar boeken en vertrekt dagelijks. U kunt vliegen vanaf elke gewenste luchthaven maar de reis ook met eigen auto doen. Vanaf Schiphol is er van oktober t/m december geen ochtendvlucht op de heenreis. Deze reis kan ook als luxerondreis worden uitgevoerd.

Wilt u deze Telegraaf rondreis culinair Baskenland aangepast hebben? Geen probleem, laat het ons weten. We maken de reis graag voor uw op maat en ook combinaties met andere rondreizen Spanje zijn mogelijk. Als u liever met uw eigen auto reist kan dat ook.

Bekijk onze blog over culinair ontdekkingstocht Baskenland en al onze andere Spanje rondreizen.

 

 

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Bilbao Ercilla Lopez de Haro 3
2 4-6 Haro, Rioja Los Agustinos 2
3 6-8 San Sebastian La Galería 2

Bilbao

Na aankomst op de luchthaven van Bilbao reist u per openbaar vervoer en op eigen gelegenheid naar het eerste hotel, Lopez de Haro, in het centrum van de stad.

Hier verblijft u drie nachten. Deze stad is de afgelopen 25 jaar van een vieze industriestad omgetoverd tot een trendy stedenreis bestemming met interessante architectuur en een keuken die er toe doet. Het begon allemaal met de bouw van het Guggenheim museum op de voormalige locatie van een scheepswerf. Het ontwerp van de Amerikaanse architect Frank Gehry  was baanbrekend en foto’s van het gebouw gingen de hele wereld over. Als gevolg van dit markante gebouw werd Bilbao steeds meer erkend en wilden andere toonaangevende architecten er ook wel een landmark neerzetten. Zo is er intussen een brug over de Nervion-rivier van de architect Calatrava maar ook de metro-ingangen zijn van de hand van een fenomeen: architect Norman Foster.

Na aankomst in uw hotel heeft u even tijd om zich op te frissen en wacht diezelfde avond al direct een diner in het *-Michelin-restaurant Etxanobe. Hier geniet u van het tasting menu (excl. dranken). De volgende dag heeft u alle tijd om Bilbao te voet en met het openbaar vervoer  te ontdekken en de derde dag haalt u uw huurauto op in het centrum van Bilbao en rijdt u naar de noordkust tussen Bilbao en San Sebastian, naar het vissersdorp Getaria om precies te zijn. Hier bezoekt u de visafslag als u op tijd bent om daarna van de lunch (incl. dranken) te genieten in het enige bbq-restaurant ter wereld met een Michelin-ster. Hier geen damasten tafelkleden en obers die buigen als knipmessen maar een chef met een schort die buiten op het terras staat te grillen. En hoe! Dit is een walhalla voor liefhebbers van vis en schaal- en schelpdieren.

Na de lunch rijdt u terug naar Bilbao en verwondert u zich over het bijna alpine aandoende landschap. Wat is Noord-Spanje groen! En wat heuvelachtig, En die typisch Baskische boerderijen doen wel wat denken aan de chalets in de Alpen. Wellicht maakt u op eigen gelegenheid nog een stop bij een tsakoli-wijnhuis. Deze typische Baskische – en licht mousserende wijn, is erg lekker bij visgerechten dus misschien heeft u hem zelfs al bij de lunch geproefd.

1 Ercilla Lopez de Haro

Haro, Rioja

Op dag 4 checkt u uit bij uw hotel in Bilbao en rijdt naar de Rioja-streek. Onderweg ziet u het landschap al veranderen. Groene weides veranderen geleidelijk aan in wijngaarden en het wordt ook droger en wat geler qua landschap. Na aankomst in de Rioja-streek, checkt u in bij uw hotel Los Agustinos in Haro. Haro is het centrum van de wijnproductie en u vindt hier talrijke wijnhuizen. Wij hebben voor u een rondleiding met tasting geboekt bij het wijnhuis CUNE. Uiteraard af te sluiten met een tasting.

 

Verder gebruikt u uw tijd hier om rond te rijden en o.a. het dorpje Laguardia te bezoeken. Maar er zijn meer juweeltjes en wellicht wilt u op eigen gelegenheid nog wel een wijnhuis bezoeken, wij hebben wel een paar tips.

2 Los Agustinos

San Sebastian

Op dag 6 rijdt u weer terug naar het noorden voor een verblijf in San Sebastian. Maar niet nadat u onderweg een stop heeft gemaakt in het gehucht Idiazabal. Hier bezoekt u de kaasmakerij van de gebroeders Aranburu. En u wordt rondgeleid door die ene zus. Want de gebroeders spreken geen engels. Maar de zus wel. En wat is een rondleiding zonder proeverij? Dus wordt u vertrouwd gemaakt met de smaken van de kazen. Daarna door naar San Sebastian waar u logeert aan de boulevard in een kleinschalig familiehotel. Die avond of de laatste avond van uw reis, wordt u opgehaald in uw hotel door onze Nederlandstalige gids voor een pintxostour. Zij vertelt u het verhaal over de pintxos, ofwel de tapas zoals de Spanjaarden het noemen. Onderweg wordt een stop gemaakt in 5 verschillende barretjes voor een hapje en een drankje. Genoeg voor een avondmaal en een avond onder de Basken. En dat verveelt niet snel!

Op dag 8 rijdt u terug naar de luchthaven van Bilbao voor uw vlucht naar huis. Bij aankomst op de luchthaven levert u uw auto in.

3 La Galería

Ercilla Lopez de Haro

Ercilla López de Haro biedt een traditioneel Baskische restaurant en stijlvolle kamers met een flatscreen-tv. Er is ook een exclusieve vip-ruimte beschikbaar. Het iconische museum Guggenheim van de stad bevindt zich op slechts 500 meter afstand. U verblijft in een oud en gerestaureerd pand, op 15 minuten loopafstand van de historische stadskern van Bilbao. De afstand naar het tramstation Uribitar...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Los Agustinos

Dit prachtige historische gebouw was oorspronkelijk een 14e-eeuws klooster en biedt unieke accommodatie in de regio La Rioja. De kamers bevinden zich rondom een indrukwekkende centrale lounge met een glazen dak. Het hotel ligt in Haro, op circa een halfuur rijden van zowel Logroño als Vitoria-Gasteiz. Met de auto bent u in 1 uur bij Bilbao en de kust. Bij Hotel Los Agustinos in Haro zit je op loo...

Dag 4-6
Bekijk hotel

La Galería

Hotel La Galería is gevestigd in een negentiende-eeuws Frans gebouw. La Galería is gelegen aan het Ondarreta strand en heeft hierdoor een geweldig uitzicht over de La Concha baai. Verder is het vriendelijke personeel bereid om alle toeristische informatie te verschaffen over de omgeving en u kunt zelfs bij het personeel terecht voor het huren van een fiets. Het centrum van San Sebastián bevindt...

Dag 6-8
Bekijk hotel

Telegraafreis culinair Baskenland

Bel of mail mij terug