070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Parador de Nerja

De Parador ligt op een steile rots nabij de zee; het strand is eenvoudig te bereiken door middel van een originele lift. De Parador ligt ideaal om de vele natuurlijke hoogtepunten te bezoeken. Ook het historische centrum van Nerja is interessant. Een absolute aanrader is een bezoek aan de Cueva de Nerja, op 3 km afstand. In deze grot komen bijna alle bekende formaties voor. Ook kunt u duidelijk de ‘misvorming’ herkennen van een aardbeving van 800 000 jaar geleden. In verschillende zalen zijn voorhistorische tekeningen. Frigiliana met zijn joods-moorse historische stadskern ligt op ca. 6km. Ook Malaga (58 km) met het beroemde Picassomuseum en Granada (95 km) met het Alhambra zijn vanuit Nerja te bezoeken. De luchthaven ligt op ca 70 km, het station op. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca 2300 km.

Faciliteiten
De Parador heeft een receptie, bar, lift, winkeltje, airconditioning en een mooie tuin met zwembad en tennisbaan. In een openbare ruimte is een draadloze internetaansluiting. Er zijn onbewaakte parkeerplaatsen.In het restaurant kunt u genieten van de specialiteit ‘Fritura de pescaitos’ (geprituurde kleine visjes), ‘Cabrito a la Nerjena’ (geitenvlees in een korstje) Heel bijzonder is ook de ‘Helado de gachas’ (ijs gemaakt van gezoet meel).

Kamers
De ruime en lichte kamers zijn decoratief ingericht met een groot terras en uitzicht op zee. Ze zijn voorzien van alle moderne comfort, zoals telefoon, TV, (satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Bel of mail mij terug