070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

The Manor – Amsterdam

Net buiten de grachtengordel van Amsterdam ligt The Manor. Dit imposante hotel is gevestigd in het oude Burgerziekenhuis. Het woord verraad al een beetje de functie. Dit was vroeger namelijk een ziekenhuis voor de kleine burgerij van de stad, ofwel, het arbeidersvolk. In die tijd kon de gewone burger van Amsterdam vrijwel nergens terecht met diens gezondheidsklachten. Dokter Anton Berns nam daarom het heft in eigen handen en bouwde dit ziekenhuis om zorg te bieden aan middenklasse van de stad. Tegenwoordig wordt je hier nog steeds in de watten gelegd. In 2010 kwam het pand namelijk in handen van een projectontwikkelaar die het omtoverde tot luxe hotel.

Verken de grachten van Amsterdam en bezoek hoogtepunten als het Rijksmuseum en het Anne-Frank huis. Zoek een stukje natuur en rust op in Hortus Botanicus of het Vondelpark. Geniet van een heerlijk diner in Café Cliché.

Faciliteiten
The Manor stamt uit 1891, maar beschikt desondanks over alle moderne gemakken. In het hotel zijn faciliteiten als een loungebar en een terras te vinden. Verder is er een ruime tuin om in de zomer van de zon en een drankje te genieten. Mocht u hier behoefte aan hebben, dan kunt u uw bagage achterlaten in de opslag van het hotel.

Kamers
De 125 kamers van het hotel zijn kleurrijk gedecoreerd en beschikken over voorzieningen als gratis wifi, TV een minibar. Voor uw gemak zijn er in de kamer zeep, koffie- en theefaciliteiten, een haardroger en een verwarming aanwezig.

Bel of mail mij terug