070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
Lees meer over het reizen in corona tijd

Grand Hotel & Résidence De Draak – Bergen op Zoom

Midden in het centrum van Bergen op Zoom ligt het Grand Hotel & Résidence De Draak. Op 7 mei 1397 ging het stadsarchief in vlammen op. Dit maakt de exacte ouderdom lastig vast te stellen. Wat we wel zeker weten is dat het één van de oudste hotels van Nederland is. Al zeker 600 jaar worden bezoekers van heinde en verre hier gastvrij ontvangen. Bij een verblijf neemt u een sprong terug naar de middeleeuwen gepaard met de luxe van vandaag. Net als het hotel voert ook Bergen op Zoom u terug in de tijd. Bezienswaardigheden als Het Markiezenhof en het Ravelijn liggen op loopafstand van het hotel en zijn aanraders voor liefhebbers van historie en cultuur.

S'avonds kunt u genieten van een diner in Restaurant Hemingway. Het gebouw is gedecoreerd in een 18de -eeuwse stijl en het menu van Chef-Kok Torben Bouterse is er één met verschillende invloeden van over de hele wereld. De basis wordt echter gevormd door onze eigen traditionele Nederlandse keuken.

Faciliteiten
Résidence De Draak beschikt over verschillende voorzieningen waaronder  een bar, terras en het Restaurant Hemmingway. De voorzieningen in het hotel worden verder aangevuld met een sauna en een stoombad in het wellness-centrum en een uitgebreid ontbijt met uitzicht op de grote markt.

Kamers
Het hotel beschikt over 62 individueel gedecoreerde kamers. In elke kamer zijn bouwelementen uit de late middeleeuwen terug te vinden. Verder beschikken alle kamers over gratis wifi, koffie en theefaciliteiten en een TV. Een haardroger, minibar en gratis toiletartikelen behoren tot de overige voorzieningen.

Bel of mail mij terug