070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 11 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 899,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Umbrië, de agriturismo’s in het hart van Italië

Umbrië wordt met recht het groene hart van Italië genoemd. Een prachtige, onontdekte regio waarin het bruist van passie, nijverheid en ondernemingslust. Een authentieke streek, onaangetast en vol kunst. Ondanks dat dit de enige regio in Italië is die niet grenst aan zee, is de regio zeer mineraal- en waterrijk. U heeft uitgebreid de tijd om Umbrië te ontdekken met de Rondreis Agriturismo’s in het hart van Italië.

Leven als een Italiaan in Umbrië

Cascate delle Marmore is de grootste waterval van Italië, daarnaast vindt u in de regio diverse meren waarvan Lago Trasimeno de grootste en bekendste is. Het aangename klimaat en de afwezigheid van massatoerisme maakt dat u hier echt het gevoel heeft als een Italiaan te leven en te reizen. En dat zult u zeker ervaren als u gaat lunch of dineren in een van de vele trattoria’s, waar vaak gekookt wordt met traditioenel recepten en ingrediënten uit de streek.

Rondreis Agriturismo Italië

Verspreid over heel Italië liggen agriturismo’s. Een agriturismo, ook wel een vakantieboerderij genoemd, levert de comfort en culinaire faciliteiten voor de reiziger die graag in een huiselijke sfeer de lokale cuisine wil proeven. We hebben overigens ook een rondreis waarbij we Toscane en Umbrië combineren.

Net als al onze reizen is ook de rondreis Agriturismo’s in het hart van Italië geheel aan te passen aan uw wensen. Wij kunnen de reis verlengen, inkorten, omdraaien, als eigen autoreis of juist als fly-drive aanbieden. Er kunnen zelfs persoonlijke elementen toegevoegd worden. Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk ook de vele andere rondreizen Itallië.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-6 Castiglione del Lago Agriturismo I Romiti 5
2 6-11 Trevi Agriturismo Villa Silvana 5

Castiglione del Lago

Ten noorden van het beroemde Lago Trasimeno en de plaats Castiglione del Lago ligt Cortona. Films en boeken hebben Cortona bekend gemaakt. De stad op de grens van Toscane en Umbrië wordt gezien als een van de mooiste van Italië. Het is niet groots zoals Florence, Milaan of Venetië maar juist jarenlang vergeten waardoor de stad zo prachtig geconserveerd is. ‘Het mooie leven’ was de vrij vertaalde titel van de film die de stad in een klap beroemd maakte. Zelfs de beroemdste wijnfamilie van Toscane, Antinori, opende haar nieuwste wijnmakerij in deze prachtige streek, Santa Cristina. Vanuit hier worden wijninnovaties gepresenteerd aan de hele wereld. Laten we het de wet van de stimulerende achterstand noemen.

Iets verderop in een totaal ander gebied rondom Montepulciano ligt ‘La Braccesca’, ook van Antinori waar de “Vino Nobile” wordt geproduceerd. De mix van modern versus oud is bijzonder. Omdat Umbrië altijd een regio is geweest van boeren, is de keuken gebaseerd op simpele, zeer smakelijke gerechten. Vers fruit en groente, salami en mals vlees zijn de ingrediënten voor vele goede recepten. Ook linzen, kip, vele soorten kazen, zwarte en witte truffels uit o.a. de Tibervallei en goede kwaliteit paddenstoelen zorgen voor een smakelijke maaltijd. Onze reis eindigt in de Tibervallei, dus voor diegenen die gek zijn op de truffel: dit is de plaats om ze aan te schaffen. Perugia is een schilderachtige stad die u als hoofdstad van Umbrië niet kunt overslaan. We verblijven in de buurt van het Lago Transimeno, van hieruit bent u snel in Assisi.

De auto parkeert u op een van de grote parkeerplaatsen onder aan de stad. Dan klimt u langzaam door de kleine steegjes en straatjes van dit authentieke middeleeuwse stadje naar boven. De vele fonteinen en de bloembakken met geraniums geven de stad een frisse rustige sfeer. Langs de Via San Francesco met kleine toeristenwinkeltjes loopt u naar het Piazza del Comune waar het oog meteen valt op de zuilengalerij van de Tempio di Minerva uit de tijd van Augustus. De mooie buitenkant strookt niet echt met het barokke interieur. Probeer een plekje te bemachtigen op één van de vele terrassen van dit grote plein. Als er geen plek is, kunt u naar boven lopen naar de Piazza San Rufino waar zich ook de Duomo bevindt. Tegenover de fontein geeft de muur een beetje schaduw en raden wij u aan een pizza al taglio te bestellen. Even alle indrukken verwerken… En dan verder, op naar Rocca Maggiore , een mooi kasteel uit de 16de eeuw. De stad trekt vele bedevaartgangers naar de heilige Franciscus. Prachtig allemaal en ongelofelijk hoe de mensen vroeger bouwden en leefden. U verblijft in de agriturismo I Romiti nabij Castiglione del Lago.

1 Agriturismo I Romiti

Trevi

We gaan een paar dagen naar het zuiden van Umbrië, waar zich de oudste wijngaarden van deze streek bevinden. De beroemde landhuizen van de wijnmaker Lungarotti vinden we bij Montefalco. Bij het dorpje Orvieto ligt bijvoorbeeld het wijndomein van Tenuta Le Velette in het hart van de Orvieto Classico regio. Hun oude wijnkelders zijn destijds handmatig uitgegraven in het tufsteen in de Etruskische tijd. De zoete witte Orvieto was favoriet bij de pauzen in de Middeleeuwen. Nu wordt er ook droge witte wijn van de Orvieto druif gemaakt. Door de uitstekende ligging van de wijngaarden kan wijn van een zeer hoge kwaliteit worden geproduceerd.

Naast de machtige stokoude wijntraditie die recent is ontdekt, vinden we hier ook de oudste nederzetting van Umbrië, Spoleto. Het is één van de oudste nederzettingen in Umbrië, aangetoond door 3000 jaar oude archeologische vondsten. Het stadsbeeld van Spoleto wordt bepaald door de dom, het domplein en de Romaanse kerken. Torri is het reusachtige aquaduct van 80 meter hoog, 230 meter breed en met 10 Romeins aandoende bogen uit de 13de of 14de eeuw dat over het dal van de Tessino loopt.

In het centrum van de stad staat de Romaanse Duomo Santa Maria Assunta die een façade heeft met acht indrukwekkende vensterrozetten. Niet ver van de Duomo vindt u de Chiesa Sant’Eufemia en het Casa Romana. Sant’Eufemia is een romaans juweeltje uit de 12de eeuw en is deskundig gerestaureerd. Het interieur van het kleine kerkje is harmonieus en van eenvoudige schoonheid. In de kelder van het Palazzo Comunale zijn de resten van een woonhuis uit de 1ste eeuw ontdekt (Casa Romana) compleet met een mozaïkvloer. Velen vinden dit de mooiste stad van Italië. Oordeelt u zelf. U verblijft in de agriturismo Villa Silvana nabij Trevi.

2 Agriturismo Villa Silvana

Agriturismo I Romiti

Het agriturismo I Romiti is een typische Umbrische boerderij, gelegen op de grens tussen Umbrië en Toscane in een prachtige rustgevende omgeving. De accommodatie, in steen gebouwd, heeft van binnen grote houten plafondbalken, een hand gemaakte  terracottavloer en een grote openhaard. Het ligt in een gebied dat rijk is aan archeologische vondsten. Het is de perfecte locatie voor wandeling...

Dag 1-6
Bekijk hotel

Agriturismo Villa Silvana

Agriturismo Villa Silvana is een boerderij waar modern en landelijke tradities gecombineerd worden. De accommodatie is gelegen op 400 meter hoogte, aan de voet van de oude muren van Trevi, dat gerangschikt is als een van de "de mooiste dorpjes in Italië". Omgeven door olijfbomen en eeuwenoude eiken, is het agriturismo gespecialiseerd in de productie van olijfolie en de ideale plek o...

Dag 6-11
Bekijk hotel

Umbrië, de agriturismo’s in het hart van Italië

Bel of mail mij terug