070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   13 dagen
 • Vanaf AMS,EIN,BRU,CRL,DUS,NRN
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 1399,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Toscane, Umbrië en de Marken authentiek

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-3 San Gimignano Leon Bianco 2
2 3-5 San Giustino di Valdarno Villa Cassia di Baccano 2
3 5-7 Citta di Castello Relais Borgo di Celle 2
4 7-9 Montefranco Albergo Rocca Ranne 2
5 9-11 Ascoli Piceno Albergo Sant’Emidio 2
6 11-13 Riccione Villa Lidia Apartementi 2
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Florence Toscane Italië
 • Kasteel Rocca di Pierle Toscane
 • Museum Uffizi Florence Toscane
 • Museum Palazzo Vecchio Florence
 • Museum Palazzo Vecchio Florence
 • Paleis Palazzo dell'arte dei Guidici e notai
 • Italië Toscane Florence Palazzo Vecchio
 • Italië Toscane Florence Ponto Vecchio
 • Italië Toscane Florence Campanile Giotto

San Gimignano

We starten deze reis in Florence waar u arriveert per auto of per vliegtuig. We hebben slechts 2 dagen om de stad en de omgeving te verkennen. Een uitdaging! Wat moet u absoluut gedaan en gezien hebben? De Duomo, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti, Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio, het gemeentehuis van Firenze en natuurlijk het belangrijkste kunstmuseum van Italië, Uffizi. Belangrijke tip is het aanschaffen van de Firenze kaart voor circa € 50, hiermee heeft u drie dagen gratis toegang tot alle musea, tentoonstellingen en monumenten. Bovendien is onbeperkt toegang tot openbaar vervoer inbegrepen en vermijdt u de soms eindeloze rijen. Een kind tot 18 jaar mag gratis mee.

Uitblazen kan in de Boboli-tuinen. Deze tuinen zijn speciaal aangelegd voor de familia de Medici’, die drie eeuwen Florence bestuurde volgens Renaissance principes: geometrisch gesnoeide buxushagen afgewisseld met wildere bosjes steeneiken. Dit staat voor het contrast tussen cultuur en natuur. De vele fonteinen en aangelegde waterpartijen zorgen voor een aangename verkoeling. Ook een bezoek aan het Piazzale Michelangelo aan de Oltrarno (andere kant van de rivier de Arno) is de moeite waard. Niet alleen kunt u daar gratis de auto parkeren, maar ook hebt u een spectaculair uitzicht over de stad.

Vergeet niet voordat u de stad verlaat het beeld van het bronzen wilde zwijntje over zijn snuit te aaien op de mercato della Paglia onder de Loggia del Porcellino. Er wordt gezegd dat u, als u dit doet, zeker een keer terugkomt. Overigens kunt u hier ook mooie, modieuze en klassieke leren tassen kopen tegen een betaalbare prijs. Wel altijd afdingen! U overnacht in Leon Bianco.

1 Leon Bianco
 • Kerk San Domenico Arezzo Toscane
 • Kasteel Rocca di Pierle Toscane
 • Druiven Toscane
 • Plein Piazza Grande Arezzo Toscane
 • Kathedraal Duomo di Arezzo Toscane

San Giustino di Valdarno

We rijden door naar wat wel het mooiste gebied van Toscane wordt genoemd. Voor het aanvullen van de sieradencollectie stoppen we in Arezzo. Elke eerste zaterdag en zondag van de maand wordt hier op de licht hellende Piazza Grande een antiekmarkt gehouden. Echt goedkoop is het niet maar de sfeer is geweldig. De stad, bekend van haar San Francesco fresco’s en bloeiende sieradenindustrie, is een bedevaartsoord voor kunst- en sieradenliefhebbers.

De fresco’s in de kerk zijn erg mooi van kleur en verbeelden ‘de ware kruisiging van Christus’. De sieraden zijn met name heilige medaillons en gouden trouwringen. De bijnaam van de stad is dan ook La città d’oro . De geschiedenis loopt van de Etruskische en Romeinse tijd en de middeleeuwen naar het heden. Het middeleeuwse stadsbeeld is enigszins aangetast door de herstelwerkzaamheden na de tweede wereldoorlog. Veel kleine, smalle straatjes verdwenen en maakten plaats voor brede lanen. Maar op vele plaatsen ademt het stadje toch nog steeds de middeleeuwse sfeer. Scenes uit de aangrijpende film ‘La vita è bella’ van Roberto Benigni zijn hier opgenomen. U verblijft in San Casciano Val di Pesa.

2 Villa Cassia di Baccano
Villa Cassia di Baccano
 • Kerk San Lorenzo Umbrië
 • Paleis Palazzo Dei Consoli
 • Italië Umbrië kerk Assisi San Francesco
 • Museum wijn Torgiano
 • Paleis Palazzo dei Priori Perugia
 • Castelluccio di Norcia Umbrië

Citta di Castello

Dwars door het boerenland en door de Tibervallei bereiken we Assisi. Sneller is de weg langs Lago Trasimeno en Perugia maar dan missen we de zwarte truffel. Na een interessante autorit naar Assisi zijn we even helemaal terug in de tijd van de Romeinen. Auto’s hadden ze toen ook niet, dus die parkeren we onderaan de heuvel in de grote parkeerplaats. We moeten in de stad van de ‘met-vogels-pratende’ heilige Franciscus van Assisi uiteraard zijn basiliek bezoeken. De donkere onderkerk met lage Romaanse gewelven werd in de 13e eeuw uitgebreid met zijkapellen om de grote stroom pelgrims – die u nog steeds zult tegenkomen – te kunnen ontvangen.

Via een trapje daalt u af naar de crypte waar Franciscus begraven ligt. De bovenkerk is heel licht. Beide kerken zijn met prachtige fresco’s versierd waaronder taferelen uit het leven van Franciscus door Giotto. In 1997 werd de basiliek zwaar getroffen door een aardbeving. Aangezien er een pauselijk bezoek gepland stond in 2000 is er hard gewerkt en veel geld gestoken in de restauratie. Dit is zo goed gelukt dat het lijkt alsof de kerk gisteren gebouwd is. Perugia, de hoofdstad van Umbrië, lijkt op een reusachtig arendsnest. De stad kent ook een groot ondergronds stratennetwerk. Interessant om even met de roltrap naar af te dalen.

Lekker in de buitenlucht wandelen we via de ontelbare kleine trapjes omhoog naar Piazza Matteotti waar u wel een cappuccino met Baci (een lokaal chocoladesnoepje) verdiend heeft. De Piazza rust op een gedeeltelijk Etruskische onderbouw. Via een gang bij nr.18 komt u op een terras waar u een geweldig uitzicht heeft over de omgeving en de Etruskische muren. Bovendien kunt u shoppen bij de grote hoeveelheid hippiewinkeltjes. Hier zie je duidelijk hoe hoog en hoe oud de fundamenten zijn waarop Perugia gebouwd is. Vandaag de dag een moderne studentenstad. Gek eigenlijk. U verblijft in Assisi.

3 Relais Borgo di Celle
Relais Borgo di Celle
 • Pozzo di San Patrizio Umbrië
 • Pozzo Di San Patrizio Orvieto Umbrië
 • Orvieto Umbrië Italië
 • Kathedraal Santa Maria Assunta Umbrië

Montefranco

In het zuiden van Umbrië liggen de pauselijke wijnvelden. Een bezoek aan Orvieto mag dan ook niet ontbreken. De stad is gebouwd op een 300 meter hoge rots van vulkanisch tufsteen. De Duomo is 100 procent pure Italiaanse gotiek, fresco’s, mozaïeken, beelden, pilaren, rozenvensters en schitterend versierde bronzen deuren. Waanzinnig. Even zo bijzonder is de waterput. De ingang ligt naast de Fortezza. De put werd aangelegd in opdracht van Paus Clemens VII naar het voorbeeld van een Romeins bordeel! De put heeft van elkaar gescheiden wenteltrappen. Langs de ene klommen de ezels omhoog langs de anderen naar beneden. Het is 63 meter diep en heeft een doorsnee van 13 meter en nu betreden vele toeristen de catacomben van de put. Na het slenteren langs de vestingmuren en door de steegjes van het historische centrum kan een heerlijk glas Orvieto Classico niet ontbreken. Wij nemen wel de droge versie, hiermee wijken we af van de pauselijke voorkeur.

U verblijft in de omgeving van Terni en Spoleto.

4 Albergo Rocca Ranne
 • Ancona Italië zee
 • Monument Palazzo Ducale Urbino
 • Kathedraal Duomo Urbino Italië
 • Plein Piazza del Popolo

Ascoli Piceno

Van het kleine wonderschone Umbrië vertrekken we in oostelijke richting naar de Marken. Het landschap verandert niet drastisch. Dezelfde ongereptheid, glooien en groen kenmerken dit nog onbekende stukje Italië. De plaatsjes Urbino en Ascoli Piceno zijn echt wonderschoon. Daarnaast lijken de grotten van Grotte di Frasassi op zo’n 60 km landinwaarts achter Ancona het toeristische knooppunt van de Marken. Het is een labyrint van zalen en zuilen ontstaan van stalagmieten en stalactieten. Heel bijzonder.

Op naar Urbino. Een derde van de inwoners van het universiteitsstadje bestaat uit studenten. In de zomer worden er taalcursussen gegeven. De stad dankt zijn ontwikkeling aan de hertog van Montefeltro, die regeerde in de 15e eeuw. Naast rijk was de man een groot kunstliefhebber. Het Palazzo Ducale illustreert de artistieke en intellectuele idealen van de Renaissance. De hertog deed een beroep op alle beroemde kunstenaars en architecten uit die tijd. De façade met de verschillende boven elkaar liggende loggia’s deed lang dienst als monumentale ingang van de stad. In Ascoli wordt het oude centrum gevormd door de Piazza del Popolo, een groot openlucht café. Op dit plein, aan de voet van de San Francesco kerk speelt het hele leven zich af. Naast grote terrassen en restaurantjes vind u hier de lokale hippe clubs. U verblijft in Ascoli Piceno.

5 Albergo Sant’Emidio
 • Monte Conero Italië kust
 • Monte Conero Italië zee
 • Fort Guaita San Marino Italië
 • Italië Marche landschap
 • Kerk Basiliek San Marino Italië

Riccione

Van het haast verlaten binnenland komen we langs drukke lange zandstranden. Via de havenstad Ancona, waar de meeste boten naar Griekenland vertrekken, rijden we 180 land Conero . De hoge kliffen vormen een natuurlijke onderbreking van de lange zandstranden. Bovendien zorgen de pijnbossen voor een aangename verkoeling en de lage mediterrane begroeiing verspreid een heerlijke geur. In San Marino gaan we lekker taxfree shoppen. Het blijft bijzonder zo’n aparte republiek in bijna het centrum van Italië met zijn eigen muntsoort en voetbalteam. Heerlijk even bijkleuren!

U verblijft in Riccione.

6 Villa Lidia Apartementi

Leon Bianco

Aan een van de mooiste pleinen van het plaatsje San Gimignano vindt u het 3-sterrenhotel Leon Bianco. Hotel Leon Bianco is gevestigd in een voormalig paleis omringd met middeleeuwse torens. Het hotel is perfect gelegen om de middeleeuwse stad te ontdekken met alle typische kleine straatjes en het Montestaffoli fort. In het hotel geniet u van de jacuzzi op het terras, een work-out in het fitnesscen...

Dag 1-3
Bekijk hotel

Villa Cassia di Baccano

In het hart van Toscane, tegen de heuvels van Chianti, staan het bijzondere rode landhuis Villa Cassia di Baccano en de eeuwenoude olijfoliemolen. Hierin bevinden zich 10 klassieke appartementen, smaakvol ingericht en met een gemoedelijk en sfeervol karakter. Het hotel staat in het plaatsje San Giustino Valdarno dat ligt tussen Florence, Sienna en Arezzo.

Faciliteiten
...

Dag 3-5
Bekijk hotel

Relais Borgo di Celle

Borgo Di Celle ligt midden in een prachtig Umbrisch landschap. Het dorp Lerchi, waarin dit landhuis is gevestigd, is een ommuurd middeleeuws dorp dat rijk is aan historie. Cultuur, geschiedenis en natuur komen hier samen. Steden zoals Arezzo kunnen hiervandaan goed worden bezocht. Na terugkomst dineert u uitstekend in het restaurant van dit hotel.

Faciliteiten
Het hotel heeft ee...

Dag 5-7
Bekijk hotel

Albergo Rocca Ranne

Albergo Rocca Ranne is een hotel gevestigd in een historisch gebouw Montefranco, vanuit Montefranco bevindt zich op ca. 10 km van de Marmore watervallen en 25 minuten van Spoleto vandaan, in de provincie Terni (Umbrië).

Faciliteiten
Bij het restaurant kunt u bij mooi weer op het terras genieten van regionale gerechten. U kunt gratis gebruikt maken van de parkeergarage achte...

Dag 7-9
Bekijk hotel

Albergo Sant’Emidio

In het hart van Ascoli Piceno bevindt zich het elegante Albergo Sant'Emidio, voorheen bekend als Albergo Piceno, gevestigd in een stijlvol 18de eeuws pand. Albergo Sant'Emidio ligt in Ascoli, tussen het Piazza Arringo en het Piazza del Popolo in. Op steenworp afstand ziet u Cattedrale di Sant'Emidio en Church of St. Francis. In de omgeving zijn diverse wijnroutes.

Dag 9-11
Bekijk hotel

Villa Lidia Apartementi

Villa Lidia, bestaande uit 12 appartementen, is een villa uit 1900 in Riccione. Onlangs gerenoveerd en voorzien van moderne faciliteiten. Erg centraal gelegen en toch rustig. Op 150 meter afstand vindt u het strand van Riccione en op 500 meter Viale Ceccarini. Rimini en Cattolica liggen op 15 minuten rijden. In de buurt vindt u diverse bars en restaurants.

Faciliteiten
...

Dag 11-13
Bekijk hotel

Toscane, Umbrië en de Marken authentiek

Bel of mail mij terug