070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   8 dagen
 • Vanaf AMS,RTM,EIN,BRU,DUS,NRN,CRL
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 1090,- per persoon
Prijzen en aanvragen

De agriturismo’s van Toscane heten u van harte welkom authentiek

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-4 Montemagno, Camaiore Agriturismo Tenuta Mareli 3
2 4-8 Greve in Chianti Agriturismo Fattoria Santo Stefano 4
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Basiliek San Frediano Lucca Toscane
 • Strand Forte dei Marmi Lucca
 • Plein Toren van Pisa Toscane
 • Toren van Pisa Toscane

Montemagno, Camaiore

We zijn acht dagen op reis en hebben besloten dat we bij moeten komen van het jachtige leven in Nederland. Even geen stress of van alles moeten, maar juist even Bourgondisch genieten. Het authentieke dorpje Montecarlo ligt op ca. 20 km van Lucca en daar bevindt zich ook wijnboerderij Borgo La Torre. Deze familie maakt biologische wijnen van de syrah, cabernet-sauvignon en sangiovese druif en serveert uitstekende Toscaanse gerechten. De korte rit door het magische landschap is fantastisch en de wijnproeverij bevalt ons zo goed dat we gelijk wat uitstekende wijnen inkopen en besluiten in deze rustgevende omgeving te dineren.

Vanuit Camaiore rijden we naar het strand van Viareggio aangezien we gehoord hebben dat zwemmen bij Marina di Pisa meestal geen optie is. Anderhalve kilometer boulevard met winkels, restaurants en exclusieve privé-stranden waar de bedjes € 45 per dag kosten. Heerlijk luxe relaxen, om uw strandbezoek af te sluiten met wat cultuur bezoekt u de scheve toren van Pisa of de imposante muren van Lucca. U overnacht in agriturismo Tenuta Mareli.

1 Agriturismo Tenuta Mareli
Agriturismo Tenuta Mareli
 • Plein Piazza del Duomo Florence
 • Italië Toscane Siena Kathedraal Duomo
 • Toscane Siena Italië
 • Italië Toscane Florence Campanile Giotto

Greve in Chianti

Het Toscaanse panorama ligt aan onze voeten. We voelen ons warm en welkom in en besluiten op een terras de lokale wijnspecialiteiten te proeven en een bordje anti-pasti te eten. Ons hotel bevindt zich ten zuiden van Florence nabij Greve in de Chiantistreek. Deze streek, bekend om de Chianti wijnen, biedt overal vandaan een rustgevende blik op de glooiende heuvels vol wijn- en olijfgaarden. We hebben geen haast. Het lijkt alsof onze auto door een schilderij rijdt. De kleuren, de glooiingen, de kleine dorpjes waar bejaarde Italianen op bankjes met elkaar zitten te praten, streekproducten worden verkocht en er geen tijd lijkt te bestaan.

We gooien de ramen open, stoppen om de haverklap voor een foto en proberen af en toe een weggetje uit door de wijngaarden om te kijken of er een gigantisch landgoed verborgen ligt achter de oogst van dit jaar en te zien hoe op het land wordt gewerkt. Tijd voor een Chianti Classico of gaan we toch voor de Gallo Nero? De familie Ruffino bezit zeven landgoederen. Zij produceren kwaliteitswijnen voor de fijnproevers, van moderne Toscaanse wijnen zoals Modus tot Italiaanse klassiekers zoals de Chianti Riserva Ducale. Kwaliteit staat voorop en de familie combineert de laatste technieken met respect voor traditie. Ze hebben de perfecte mix gevonden tussen vernieuwing en traditie.

Morgen staat u vroeg op om de hoogtepunten van Florence te bewonderen. We hebben ons voorgenomen niet alles in een keer te willen zien maar in ieder geval ‘s avonds bij Antinori te eten en ’s middags te lunchen op het plein achter de Duomo en als het even kan kijken we op een lokale markt of we nog een leuk leren jas kunnen scoren. De prijzen zijn aangenaam en er is volop keus! De familie Antinori heeft in Toscane een lange wijnreputatie opgebouwd en exporteert nu wereldwijd. Al zesentwintig generaties lang staat hun leven in het teken van het verbeteren van de Italiaanse wijnen. Wij willen daarom heel graag naar Tenuta Monterello op 12 kilometer ten noorden van Florence. Het klimaat en de grond zijn uitermate geschikt voor de productie van Riesling, Pinot Grigio en Pinot Bianco druiven. We rijden langs cipressen, wijngaarden en olijfbomen naar het lievelingsplekje van Dante Alighieri and Beatrice Portinari.

De laatste dag gebruiken we voor een verkenning van Siena. Een eenvoudige stad om te verkennen… de Middeleeuwse straten zijn gebouwd rond het schelpvormige Piazza del Campo. De stad lijkt op een onneembare vesting, waar het gezellig toeven is in de veilige straatjes. Het plein is de oase, de straatjes erom heen de smaakmakers met de gotische basiliek, Duome di Siena en diverse kunstarteliers. De structuur van de stad lijkt op een ui en staat niet voor niks op de wereld erfgoedlijst. Het is bijzonder, prachtig en de weg terug vinden naar de auto valt niet mee. U overnacht in agriturismo Fattoria Santo Stefano.

2 Agriturismo Fattoria Santo Stefano
Agriturismo Fattoria Santo Stefano

Agriturismo Tenuta Mareli

Agriturismo Tenuta Mareli is een klassieke accommodatie op het golvende platteland van Camaiore, bij Montemagno. Het is recent gerestaureerd en heeft daarbij haar historische elementen behouden. Op de biologische boerderij wordt o.a. olie, wijn en honing geproduceerd. Het is circa 20 munuten rijden naar de stranden van Viareggio en Lido di camaiore. Vanuit de accommodatie zijn diverse steden ...

Dag 1-4
Bekijk hotel

Agriturismo Fattoria Santo Stefano

Deze bijzondere agriturismo ligt in het hart van de Chianti Classico regio met zijn 20 hectare aan wijngaarden en 40 hectare aan olijfgaarden. Op Fattoria Santo Stefano wordt gemiddeld 900 hectoliter Chianti Classico wijn en 50 kwintalen aan Extra Vergine olijfolie geproduceerd per jaar. Gasten kunnen indien zij dat wensen ook deelnemen aan diverse activiteiten, zoals de druif - en olijfoogst...

Dag 4-8
Bekijk hotel

De agriturismo’s van Toscane heten u van harte welkom authentiek

Bel of mail mij terug