070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  • 16 dagen
  • Vanaf Amsterdam
  • Incl. huurauto
  • Accommodaties geregeld
  • vanaf € 1190,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Agriturismo’s aan de mythische kust van Lazio en Campanië

Vanuit de agriturismo’s van Lazio en Campanië waar u deze rondreis verblijft, bent u vrij snel op de vele kleine strandjes waar u heerlijk kunt zwemmen in azuurblauwe wateren in en rond grot-openingen, Wij doen een wens en wanen ons alleen op de wereld. In deze romantische moderne beschaving is het leven schitterend. Aangezien we tenslotte allemaal Europeanen zijn, is dit stukje Italië toch ook van ons? Van de wortels der Europese beschaving naar de fascinerende strandwerkelijkheid… Vivere Italia!

Castelli Romani, Amalfi-kust, Cilento en Irpinia Van de eeuwigheid reist u naar de hippe Italiaanse realiteit. Napels, ooit de gevaarlijkste stad van Italië, ontwikkelt zich snel als trendy metropool. De Amalfi kust is paraderen en presenteren. Bij de Cilento kust van Campania komen we echt bij.

Kijk voor meer informatie over het prachtige land Italië, op de officiële website van het verkeersbureau van Italië.

Deze rondreis, agriturismo’s van Lazio en Campanië is, net als al onze andere rondreizen, te verlengen, in te korten, om te draaien, samen te voegen met een van onze andere rondreizen. Er kunnen ook persoonlijke elementen toegevoegd worden, we passen ons graag aan aan uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk ook de vele andere rondreizen Itallië.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-5 Lanuvio Agriturismo La Meridiana – Lanuvio 4
2 5-9 Sant’Agata sui due Golfi Agriturismo Fattoria Terranova 4
3 9-13 San Mauro la Bruca, Pisciotta Agriturismo Il Forno Antico – San Mauro la Bruca 4
4 13-15 Frigento Agriturismo Fontana Madonna 2

Lanuvio

Over de kunstschatten van de Europese beschaving tussen alle archeologische vondsten door, wandelen we van terras naar plein. Uitkijkend voor het drukke verkeer dat niet door lijkt te hebben dat wij slaapwandelen. We zijn in Rome. Op Piazza di San Cosimato, midden in Trastevere, zien we hoe Romeinen onderhandelen over een bosje basilicum. Met grootse gebaren, heftige woordenwisselingen en teleurgestelde blikken wordt binnen een kwartier de zakelijke transactie volbracht voor 0,50 cent.

In de pracht en praal van goud, marmer, fresco’s en edelstenen in de Sant’Ignazio di Loyola verbazen we ons over de architectuur. Paus Gregorius XV liet deze kerk bouwen ter ere van Ignatius uit Loyola, één van de oprichters van de orde der Jezuïeten. Het plein hoort erbij, er was echter geen geld meer voor de koepel dus paste de architect een trucje toe… wat is echt?

Vier gespierde jongemannen, gezeten op vier dolfijnen, geven vier schildpadjes een zetje, zodat ze over de rand van het bassin heen naar het water kunnen kruipen. We zijn bij Fontana delle Tartarughe, oftewel de Schildpaddenfontein, op het Piazza Mattei. Kijk naar boven en zie het dichtgemetselde raam van de palazzo. Vergilio Matei was naast een gokker, een volhardende man en smoorverliefd. Hij liet de fontein in één nacht bouwen om de vrouw van zijn dromen te veroveren en zijn aanstaande schoonvader te laten zien dat hij nog steeds vermogend was nadat hij zwaar had verloren na een avondje gokken.

Talloze verhalen, prachtige anekdotes en schitterende gebouwen van Pantheon naar Vaticaan stad. Bijzonder is het Vaticaanse museum met als ultiem hoogtepunt de Sixtijnse Kapel. Alles ontdekken en zien is onmogelijk in deze stad van de eeuwigheid. Hier liggen de grondbeginselen van de Romeinse beschaving en het Christelijke geloof. Door Rome en haar grote denkers is de wereld definitief veranderd. U overnacht in de agriturismo La Meridiana, in de streek Castelli Romani.

1 Agriturismo La Meridiana – Lanuvio

Sant’Agata sui due Golfi

Via Napels, Pompeii en Sorrento rijden we naar het zuiden van het schiereiland van Amalfi. Napels staat synoniem voor pizza en het grootste historische stadscentrum van Europa met in de directe omgeving historische bezienswaardigheden als de Palazzo di Caserta en de Romeinse ruïnes van Pompeii en Herculaneum. Na een heerlijke pizza rijden wij verder naar Sorrento. Sorrento moet u echt gezien hebben. De stad werd gebouwd op een plateau ver boven het water en de toegang naar de zee kon met poorten worden afgesloten. Onneembaar. De op palen gebouwde terrassen die als een soort steiger boven de zee zweven dienen als strand. Tegen betaling kunt u van deze surrogaatstranden gebruik maken.

Het historische centrum van de stad loopt nog volgens een eeuwenoud stadsplan. Er zijn prachtige middeleeuwse steegjes met veel kleine winkeltjes en ateliers van ambachtslieden. Super toeristisch, dat wel. We rijden verder richting Amalfi via een van de mooiste bergroutes die we ooit zagen. Langs de beroemde citroen- en sinaasappelboomgaarden, naar Positano. De weg is uitgehouwen in de flank van de Lattari-berg. Gelukkig zijn er genoeg inhammen om even te genieten en een mooie foto te maken.

De plek van de intellectuelen en artiesten is Positano. Het lijkt wel Marokko in plaats van Italië dankzij de witte huizen met boogvormen. De Santa Maria dell Assunta met groene, blauwe en gele majolica tegels is absoluut de moeite waard. Morgen bezoeken we Ravello, dat door zijn typische traditionele architectuur al jarenlang beroemdheden aantrekt. Villa Cimbrone en Villa Rufolo zijn het meest bekend. Eenmaal in Amalfi haasten we ons naar de Piazza Duomo waar we aan de voet van de 9de eeuwse kathedraal op een terras het Italiaanse leven aan ons voorbij laten trekken. Uiteraard met een grote zonnebril op en in stijlvolle zomerjurk. Dit is het Italië uit de films maar in het echt is het nog veel mooier. U overnacht in de agriturismo Fattoria Terranova, in de Amalfi-kust streek.

2 Agriturismo Fattoria Terranova

San Mauro la Bruca, Pisciotta

Via Vietri Sul Mare, de keramieken stad rijden we verder naar het zuiden. De kust wordt rustiger, ruiger en echter. De glitter en glamour van de Amalfi kust verdwijnen en we rijden over de 267 langs de zee. De grillige heuvels van zandsteen steken okergeel af bij de azuurblauwe, groene zee. Soms zien we poederwitte stranden en de slaperige plaatsjes langs de kust lijken zich niets aan te trekken van de enkele toeristen, die hier verdwaald lijken. Wij rijden over kronkelende wegen langs verlaten boerderijen, zien zwevende valken, ruiken de prikkelende geur van Aleppo dennen, Johanessbroodbomen en de zee. Het water, soms mijlenver beneden ons, licht op als een zee van glinsterende edelstenen met de kleuren saffier, opaal of jade.

De armoede en corruptie heeft misschien de inwoners weggejaagd maar niet de prachtige landschappen. De mozzarella en de volksmuziek zijn bijzonder smaakvol, maar de designer winkels en luxe jachten ontbreken. Zo aardig, ongerept en uniek dit gedeelte van Italië, dat wij hier eigenlijk niet meer weg willen. Hier is het water en het witte strand van ons. U overnacht in de agriturismo Il Forno Antico, in de Cilento streek.

3 Agriturismo Il Forno Antico – San Mauro la Bruca

Frigento

Na uw verblijf in het mythische Cilento rijden we verder naar het onbekende Irpinia. Ook hier absoluut geen massatoerisme. Wij rijden door de glooiende heuvels, die overgaan in bergen richting de mooiste dorpjes van Italië, via voorname steden als Avellino en Gesualdo. In de stad Gesualdo draait alles om muziek en de prins der muzikanten, Carlo Gesualdo, wij bezoeken een museum, genieten van een concert en rijden met een goed gevuld lunchpakket verder naar Frigento.

De volgende dag maken wij een tocht naar enkele van de vele religieuze plaatsen en heiligdommen in Irpinia, bijvoorbeeld het heiligdom van St. Gerard in de gemeente Caposele is zeker de moeite waard. Op de laatste dag gaan wij nog even één keer langs Napels voor een lekkere lunch, met pijn in ons hart verlaten we dit gebied en vliegen we naar huis. Wat een afwisselende en ontspannen vakantie. U verblijft in de agriturismo Fontana Madonna, in de streek Irpinia.

4 Agriturismo Fontana Madonna

Agriturismo La Meridiana – Lanuvio

Dit agriturismo ligt nabij Rome op slechts een steenworp afstand van zee en de groene heuvels van de Castelli Romani. Genesteld tussen heuvels van olijfbomen en prachtige wijngaarden biedt de accommodatie comfort en rust met ruime en elegante kamers.  Rome is een klein uurtje rijden en het meer van Nemi bevindt zich op slechts 10 km van deze accommodatie. Nog dichterbij vindt u de pracht...

Dag 1-5
Bekijk hotel

Agriturismo Fattoria Terranova

Fattoria Terranova is een agriturismo nabij Sorrento gelegen op de heuvels boven de zee, omringd door olijf- en sinaasappelbomengaarden. Tijdens het verblijf kunt u deelnemen aan diverse activiteiten zoals proeverijen met lokale producten, kookcursussen, cursus pizza bereiden of wijnproeverijen. Het agriturismo ligt bij het dorp Sant'Agata sui due Golfi, dat zijn naam ontleent aan de ligg...

Dag 5-9
Bekijk hotel

Agriturismo Il Forno Antico – San Mauro la Bruca

Gelegen in het hart van het Nationaal Park van Cilento heeft agriturismo Il Forno Antico een oppervlakte van 20 hectare met fruitbomen, olijfbomen en seizoensgroententeelt. Het is de perfecte uitvalsbasis om heerlijke wandelingen te maken, genieten van de zee of prachtige excursies te maken in de natuurgebied. Het agriturismo ligt in de Cilento streek nabij het dorp Pisciotta, op enkele kilom...

Dag 9-13
Bekijk hotel

Agriturismo Fontana Madonna

Agriturismo Fontana Madonna ligt vlakbij Frigento - gebouwd op drie heuvels die een uitzicht van 360 graden op de streek Irpinia bieden. Het is een familieboerderij, waar al vier generaties lang op biologische wijze o.a. olijfolie en diverse groenten en fruit wordt geproduceerd. Vanuit de accommodatie kunt u prachtige tochten door deze wat onbekende, maar zeker niet minder aantrekkelijke stre...

Dag 13-15
Bekijk hotel

Agriturismo’s aan de mythische kust van Lazio en Campanië

Bel of mail mij terug