070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
  •   7 dagen
  • vanaf € 765,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Rondreis Normandië en de ciderroute

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-2 Clere La Grange Des Marettes 1
2 2-5 Honfleur La Cour Sainte Catherine 3
3 5-7 Saint-Pierre-en-Auge Chambres d’Hôtes La Ferme de L’Oudon & Spa 2
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft

Clere

De eerste overnachting is in La Grange des Maurettes, op zo’n 25 km ten noorden van Rouen. Mocht je tijd hebben om deze stad even te bezoeken, dan is dat zeker de moeite waard. Er is een veelheid aan historische gebouwen met name uit de Renaissance en de Gotische periode en het heeft een gezellig centrum. En wist je dat Jeanne d’Arc, Claude Monet en Pierre Corneille hier vandaan komen? Jeanne d’Arc heeft hier zelfs haar eigen museum

Rouen is een artistieke stad met pittoreske straatjes, een wijk met veel antiquairs en de nabij gelegen Seinevallei heeft veel inspiratie opgeleverd aan de impressionisten die deze streek bezochten en er verbleven. Turner, Gaugin, Monet, Pissaro en Sisley hebben hier allemaal hun sporen achtergelaten. In het Musee des Beaux Arts vind je de één na grootste verzameling impressionistische werken van Frankrijk.

Mocht je meer tijd hebben, bezoek dan de eerder genoemde Seinevallei die hier meandert van Parijs naar Honfleur. Er zijn totaal 3 bruggen over de Seine in deze streek maar – veel leuker – er varen ook 6 pontjes. Deze vruchtbare vallei met veel scheepvaart is bekend vanwege haar vele fruitsoorten en de mooie fietstochten die je er kunt maken.

1 La Grange Des Marettes
La Grange Des Marettes

Honfleur

Honfleur ligt aan de monding van de Seine onder havenstad Le Havre. Het is een lieflijk maar wel massatoeristisch plaatsje met een mooi haventje, omringd door talrijke vakwerkhuizen. Dit oude haventje, le Vieux Bassin geheten, kent talrijke bars en restaurants waar je natuurlijk de obligate soupe de poisson kunt proeven. Een van de mooiste panden in dit gebied is de Lieutenance. Dit gebouw zit aan één van de stadspoorten vast en was in de 16e eeuw de residentie van de luitenant van de Koning.

In de omgeving van Honfleur is veel te zien. Allereerst de hypermoderne Pont de Normandie die over de Seine heen gaat. Dit staaltje van moderne architectuur is voor veel mensen op zich al een reden om naar Honfleur te reizen. Maar er zijn ook veel mooie stranden en in de buurt vind je de plaatsen Trouville en Deauville. Gesticht door de engelsen die hier in grote getalen naar toe kwamen op zoek naar beter weer, kun je hier heerlijk winkelen ‘op stand’ en een echte ‘day tot he races’ want Deauville heeft een prachtig circuit voor paardenraces.

Voor wie ze nog niet bezocht heeft: op zo’n 100 km van Honfleur liggen de invasiestranden met hun indrukwekkende verhaal.

Het achterland van Honfleur kenmerkt zich door groen en heuvelachtig landschap waar het uitstekend wandelen is maar waar ook leuke autotochten te maken zijn.

2 La Cour Sainte Catherine
La Cour Sainte Catherine

Saint-Pierre-en-Auge

Dit plaatsje ten oosten van Caen in het departement Calvados is het centrum van de ciderroute die zo’n 40 km lang is. Het is hier net een ansichtskaart met landelijke vergezichten, prachtige dorpjes en mooie vakwerkhuizen en boerderijen.

Het belangrijkste product dat deze streek voortbrengt is cider en calvados. Cider ontstaat door verschillende appelsoorten te persen en vervolgens te laten gisten in houten vaten. Dat proces duurt een aantal maanden en dan bevat het zo’n 3,5 – 5% alcohol en is klaar voor consumptie.

Voor de productie van calvados (heerlijk als likeur of in de koffie) wordt de cider gedestilleerd en rijpt daarna minimaal 2 jaar in houten vaten. Tenslotte brengt de streek ook nog pommeau voort waarbij appelmost en calvados met elkaar worden gemengd en vervolgens rijpt in eikenhouten vaten. Pommeau heeft een zachte smaak en wordt koel geserveerd.

Voor wie even wat anders wil, zijn de invasiestranden en de stad Bayeux op zo’n uur afstand.

3 Chambres d’Hôtes La Ferme de L’Oudon & Spa
Chambres d’Hôtes La Ferme de L’Oudon & Spa

La Grange Des Marettes

Je vindt La Grange Des Marettes in Clères. Boucles de la Seine Natural Regional Park en Parc de Clères zijn een goed voorbeeld van het natuurschoon van de omgeving. De moeite van het bezoeken waard zijn o.a. Parc du Bocasse en Jardin Agapanthe. Bezoek zeker het op een half uurtje rijden gelegen Rouen. Rouen is de hoofdstad van Normandië en dat is te zien ook. De stad heeft een bijzonder rijke ...

Dag 1-2
Bekijk hotel

La Cour Sainte Catherine

La Cour Sainte Catherine bevindt zich zowel in het stadscentrum als vlak bij de promenade in Honfleur. Een paar lokale bezienswaardigheden zijn onder andere Clocher Sainte-Catherine en La Lieutenance. Wil je liever een middagje winkelen, ga dan naar Honfleur Normandy Outlet en Marché aux Poissons. Musée Satie en Parc des Enclos Calouste Gulbenkian zijn ook zeker het bezoeken waard. St. Cather...

Dag 2-5
Bekijk hotel

Chambres d’Hôtes La Ferme de L’Oudon & Spa

Het Pays d'Auge, een uitzonderlijk gebied om zonder matiging te ontdekken! In Calvados, in het hart van het Pays d'Auge, ligt Ferme de L'Oudon &SPA. Deze B&B ligt in het hart van de Pays d'Auge in Berville, op 3 km van Saint-Pierre-sur-Dives. La Ferme de L'Oudon heeft een spa met een binnenzwembad, dat het hele jaar door verwarmd wordt. U heeft gratis toegang tot de spa, die bestaat ui...

Dag 5-7
Bekijk hotel
Onderstaande vanaf-prijzen zijn per persoon en indicatief. Als u wilt weten hoe hoog de prijs exact is voor uw gewenste reisdatum, nodigen we u uit om een voorstel aan te vragen.

Rondreis Normandië en de ciderroute

Bel of mail mij terug