070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Pousadas rondreis Portugal

Hieronder beantwoorden we 10 veelgestelde vragen over een rondreis langs Pousadas in Portugal.

Pousadas rondreis Portugal

 1. Wat zijn Pousadas in Portugal? Tijdens uw Pousadas rondreis, zal u direct al iets opvallen: er zijn namelijk moderne en klassieke Pousadas. De klassieke Pousadas in Portugal zijn meestal gevestigd in beschermde monumenten zoals kastelen, kloosters, paleizen en oude landhuizen. Ze liggen meestal in het centrum van de steden. De moderne pousadas de Portugal liggen wat vaker buiten de stadskern en ook wel in de natuur, aan de golfbaan etc. Veel Pousadas zijn levende musea met veel kunst, houtsnijwerk, glas-in-lood en antiek op de gangen en in de kamers. Als u dus juist in de bijzondere Pousadas tijdens uw rondreis wilt verblijven, moet u dat meegeven in het verzoek aan uw reisorganisator.
   
 2. Waar vindt u in Portugal Pousadas? Verspreid over heel Portugal vindt u de maar liefst 42 Pousadas-hotels. U vindt ze van Viana do Castelo in het noorden tot Tavira in het zuiden, van Cascais in het westen tot Vila Viçosa in het oosten. Ook op de Azoren is een aantal pousadas te vinden. Alleen op de Kaapverdische Eilanden zijn geen pousadas. Doordat ze verspreid liggen over het hele land, zijn ze uitstekend te combineren tot een rondreis Pousadas.

Pousadas bijzondere hotels

 1. Wat is het bijzondere aan die Pousadas? Doordat ze zijn gevestigd in kastelen, oude kloosters of landhuizen – altijd in een karakteristiek gebouw, zijn Pousadas bijzondere hotels. Pousadas lenen zich uitstekend om te combineren tot een rondreis Pousadas. Omdat ze min of meer een gelijke kwaliteit hebben en ook qua prijs elkaar niet veel ontlopen, komt u niet voor verrassingen te staan en zult u zich snel thuis voelen als u een rondreis of fly-drive maakt langs Pousadas in Portugal. Elke Pousada heeft een restaurant waar vaak streekgerechten op de kaart staan. Tevens is er een goede wijnkaart. Dus u hoeft 's avonds het hotel niet uit als u daar geen zin in heeft.
   
 2. Wat kost een overnachting in een Pousada? Dat is afhankelijk van het seizoen en van de populariteit van een bepaalde streek. De Pousadas in het noorden van Portugal kennen een relatief kort hoogseizoen terwijl het hoogseizoen in Algarve maar liefst 7 maanden duurt. In het laagseizoen zijn er al Pousadas te boeken voor ca. € 100 per nacht inclusief ontbijt terwijl de prijs in het hoogseizoen oploopt tot € 170 – 200 per nacht voor een 2-persoonskamer.

​Kortingen en arrangementen Pousadas rondreis

 1. Zijn er ook speciale kortingen? Afhankelijk van het seizoen waarin u uw Pousadas rondreis wilt maken, zijn er kortingen. Zo zijn er seniorenkortingen, jongerenkortingen, halfpensionskortingen etc. Helaas is het systeem uiterst ondoorzichtig zodat wij u aanraden om u goed vooraf te laten adviseren om niet voor onaangename verrassingen te komen staan. Een goede reisorganisatie kan u adviseren om maximaal te kunnen profiteren van de dan geldende kortingen. AmbianceTravel biedt ook speciale arrangementen met verblijf in een Pousada.
   
 2. Moet ik de Pousadas in Portugal vooraf reserveren? Dat hangt ervan af wanneer u reist en hoe graag u in een bepaald hotel wilt overnachten. De echt bijzondere Pousadas zijn in het hoogseizoen soms al maanden van te voren volgeboekt zodat u niet op de bonnefooi op reis kunt gaan. Reist u echter in de maanden november tot en met februari, dan is het veel minder druk en zou u het risico kunnen lopen.

Beschikbaarheid Pousadas

 1. Kan ik met mijn auto bij die hotels komen, zijn er ook kamers voor mindervaliden? Omdat de Pousadas in Portugal ook een oudere doelgroep aantrekken, is het van belang om te weten of de hotels ook per auto bereikt kunnen worden. Ze liggen immers vaak in het hartje van de centra, niet zelden in het voetgangersgebied. Toch zijn alle Pousadas goed bereikbaar per auto en bovendien uitstekend aangegeven. Al vanaf de rand van de steden staat met borden met een P aangegeven hoe u er moet komen. Alle Pousadas hebben een aantal kamers die geschikt zijn voor mindervaliden. In het algemeen zijn er voorzieningen om met rolstoelen het hotel binnen te kunnen komen en zich te kunnen verplaatsen binnen de hotels. Een goede reisorganisatie zal u hier nader over kunnen adviseren.
   
 2. Kan ik dagelijks aankomen in een Pousada, geldt er een minimum verblijfsduur? U kunt dagelijks aankomen en in het algemeen geldt er geen minimum verblijfsduur.
   

Pousadas rondreis

 1. Kan ik een rondreis door Portugal langs Pousadas maken? De Pousadas lenen zich uitstekend om te combineren in een rondreis of Fly Drive. Bij een goede reisorganisatie kunt u zich kosteloos laten adviseren over een mooie route en een op maat gemaakt voorstel ontvangen waarin al uw wensen verwerkt zijn. De Pousadas liggen vaak niet meer dan 100 – 200 km van elkaar zodat u ontspannen van het ene naar het andere hotel kunt reizen.
   
 2. Waar kan ik die Pousadas in Nederland en België reserveren? Er is slechts één partij in de Benelux die een online verbinding heeft met het centrale reserveringssysteem van de Pousadas in Portugal. Daardoor is AmbianceTravel in staat om u direct op de site beschikbaarheid en prijs te kunnen tonen en desgewenst kunt u ook boeken. Maar u kunt uiteraard ook telefonisch of per mail contact opnemen met uw wensen waarna AmbianceTravel een op maat gemaakt voorstel voor u uitwerkt.
Bel of mail mij terug