Goede kerstdagen en een gezond 2021!

Gaan we straks weer een beetje reizen?

Eerst en vooral wensen we u voor komend jaar een goede gezondheid. Iets wat we altijd zeggen rond deze tijd maar wat  nu met tienduizend corona-besmettingen per dag, veel minder vanzelfsprekend is dan anders. Laten we ook hopen dat het ‘nieuwe normaal’ van 2021 toch op zijn minst een beetje gaat lijken op het oude van 2019.

Wij en u, reislustige Nederlander, hopen er natuurlijk ook op dat we straks weer op reis kunnen. In de avondzon op een terrasje kunnen zitten in Andalusië, in een Italiaanse trattoria pasta ‘a la mama’ kunnen eten. We willen gefascineerd toekijken hoe olifanten slenteren en leeuwen luieren of jagen in één van de vele magnifieke wildparken in Zuid-Afrika.

AmbianceTravel gaat hoopvol 2021 in. We hebben ingrijpende maatregelen moeten nemen om er zeker van te zijn dat we kunnen voortbestaan. In een situatie waarin de boekingen vanaf maart tot nu zo ongeveer naar nul gingen, is dat bepaald niet vanzelfsprekend. Mede dankzij steunmaatregelen van de Nederlandse overheid, zijn we er nog en durven we te zeggen dat we er ook volgend jaar nog zijn, ondertussen intens verlangend naar het moment dat Nederlanders weer een buitenlandse reis durven te boeken. Zo gauw dat gebeurt, zijn wij er klaar voor.

In deze nieuwsbrief naast de goede wensen toch nog wat voorbeelden van reizen, waarmee we u graag willen inspireren. Er is geen reden om af en toe niet een beetje weg te dromen.

Wij wensen u fijne feestdagen en graag tot ergens in 2021.

Coronavouchers en de voucher-leenfaciliteit

Over corona-vouchers

Temidden van alle ellende van 2020 is er ook goed nieuws! En dat is dat wij geweldige steun van onze klanten hebben ervaren tijdens de hectische maanden die achter ons liggen. Zo hebben we veel geduld en begrip gekregen van klanten die een coronavoucher van ons ontvangen hebben. Daar willen we u natuurlijk hartelijk voor bedanken. Onderstaand een samenvatting van de meest gestelde vragen.

Coronavouchers
Ook wij zijn er niet aan ontkomen om coronavouchers uit te reiken. Door het stil vallen van de markt, vloeide er alleen maar liquiditeit uit het bedrijf terwijl er geen nieuwe omzet meer binnen kwam en dat gaat natuurlijk op termijn verkeerd. Vandaar dat wij – net als veel andere reisorganisaties – coronavouchers hebben uitgegeven.

Deze coronavouchers zijn gedekt door het SGR en hebben de zegen van het Ministerie van Economische Zaken, de AFM (Autoriteit Financiele Markten) en de Consumentenbond gekregen. Kort samengevat: niet ideaal maar een aanvaardbare tussenfase in deze ongekende crisis. Deze vouchers hebben een geldigheid van een jaar min een dag. De datum van uitgifte staat op het voucher en ze dienen binnen een jaar te worden ingewisseld. In eerste instantie hebben wij vouchers uitgegeven met een kortere geldigheid maar gezien de ontwikkeling van de pandemie, hebben wij besloten elk voucher een jaar geldigheid te geven.

De voucher-leenfaciliteit
Doordat er geen perspectief is om op korte termijn te kunnen reizen, vloeit er nog steeds geen liquiditeit binnen bij toeristische bedrijven. Terwijl veel in maart en april uitgegeven vouchers binnen een paar maanden aflopen en dan ingewisseld moeten worden. Vandaar dat kort geleden een motie in de Tweede Kamer is aangenomen waarin het kabinet wordt opgeroepen om een voucher-leenfaciliteit te ontwikkelen. Het kabinet heeft inmiddels besloten om steun te geven aan de totstandkoming van dit initiatief en heeft SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) gevraagd om deze faciliteit in te richten. De verwachting is dat dit in het eerste kwartaal van 2021 operationeel zal zijn.

Op dat moment kunnen wij uw voucher bij het SGR aanbieden en omruilen tegen contanten en u daarmee terugbetalen indien u daar prijs op stelt. Uiteraard kan een voucher ook als aanbetaling gebruikt worden voor het boeken van een nieuwe reis in 2021. Wij vragen dan ook om nog wat geduld. Zodra deze faciliteit is opgetuigd, zullen wij u benaderen met de vraag wat u wenst.

Het onbekende Noord-Spanje, als flydrive of per eigen auto

In deze 13-daagse rondreis Het Onbekende Noord-Spanje ontdekt u het mooiste van Noord-Spanje. Het Noorden van Spanje heeft een verrassende mix van cultuur en natuur. Een combinatie van verblijf in steden en in het rustige groene achterland. Een mooie rondreis met afwisselende landschappen. Tijdens de rondreis komt u in de volgende streken: Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië. Het noorden van Spanje staat bekend om zijn lekkere eten en word ook wel de ‘keuken’ van Spanje genoemd. Laat u verrassen door het mooie onbekende Noord-Spanje.

Ook met eigen auto

Indien u liever met eigen auto reist, is dat ook mogelijk. In dat geval passen we de reis zodanig aan dat u de reis begint en eindigt in San Sebastian. U reist dan langs de kust naar het westen en door het binnenland terug naar het oosten en we vullen het programma zodanig in dat u een mooie en gelijkmatige rondreis zult maken.

Deze rondreis Het onbekende Noord-Spanje is, net als al onze andere rondreizen, te verlengen, in te korten, om te draaien, samen te voegen met een van onze andere rondreizen. Er kunnen ook persoonlijke elementen toegevoegd worden, we passen ons graag aan aan uw wensen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bekijk ook de andere Individuele rondreizen Spanje op onze site.

Individuele rondreis: De hoogtepunten van Zuid-Afrika

In drie weken tijd maakt u met deze rondreis hoogtepunten van Zuid-Afrika kennis met alle belangrijkste bezienswaardigheden. En dat zijn er nogal wat! Vanuit Johannesburg rijdt u naar eindpunt Kaapstad terwijl onderweg safariparken, bergen, stranden, wijngebieden, meren en subtropische bossen de revue passeren. Hoewel u een groot aantal verschillende indrukken zult opdoen, verblijft u regelmatig langer dan één nacht op één locatie en beperken reistijden zich tot maximaal een halve dag. Zo houdt u voldoende tijd over om bezienswaardigheden te bezoeken, aan activiteiten deel te nemen en op uw gemak te genieten van een heerlijke lunch. Maar ook om kennis te maken met de lokale bevolking, wiens gastvrijheid aanvoelt als een warme deken.

U wilt meer weten over Zuid-Afrika? Bezoek onze blog pagina, met veertig artikelen over plaatsen, streken en parken. Rondreis Zuid-Afrika? Bekijk ons volledige aanbod. Lees ook eens:

Le Tour de France

Frankrijk ontdekken via zijn keuken

Favoriet vakantieland van de Nederlanders is en blijft Frankrijk. Het land van stokbrood, fabuleuze wijnen, haute couture, Bretonse kastelen en trots. Tijdens deze rondreis Frankrijk per eigen auto ontdekt u de vele gezichten van dit machtige land. Een ding weet u zeker: in elke plaats kunt u op eigen gelegenheid kennis maken met de culinaire tradities van Frankrijk. En dat zijn er vele.

De culinaire tradities van West-Frankrijk
Deze rondreis Frankrijk per eigen auto begint in Normandië waar u kennis kunt maken met de schaal- en schelpdieren maar ook met de Calvados. Daarna gaat u verder zuidwaarts en maakt een stop in Bretagne. Ook hier weer veel vis en schaal- en schelpdieren. Daarna ‘schampt’ u de Bordeaux-streek, bekend om zijn uitstekende wijnen of neemt u de noordelijke route langs de Cognac-streek. Die avond logeert u in de Limousin-streek, bekend om zijn uitstekende rundvlees. Nog vele streken verder eindigt u uiteindelijk in de Champagnestreek.

Net als bij al onze andere rondreizen moet u deze rondreis Frankrijk per eigen auto zien als een voorbeeldreis die we geheel naar uw wensen aanpassen. Ook in combinatie met bijvoorbeeld Spanje of Italië. Het enige waar we geen concessies aan doen, is het soort hotels: altijd kleinschalig en bijzonder, met sfeer en karakter. Hotels die bijblijven.

Luxe rondreis van Porto naar de Algarve

Met deze 14-daagse luxe rondreis van Porto naar Algarve leert u een groot deel van Portugal kennen. U bereist het van noord naar zuid. U heeft tijd de steden en omgeving waar u verblijft te kunnen ontdekken waarna u bij terugkomst in het luxe hotel optimale service zult ervaren. U kunt zelf beslissen of u een dag op pad gaat, een wijncruise doet in het Douro vallei, portwijnen gaat proeven bij quinta’s langs de weg, azulejo’s gaat spotten en aan de stranden van de Algarve een boek gaat lezen. Neem de geschiedenis van Grândola tot u of laat u een een dag verwennen in de spa van de hotels waar u logeert.

Rondreis Porto, Lissabon, Algarve

Deze luxe rondreis van Porto naar Algarve voert u van Porto via de Douro vallei naar de wandelstad Lissabon en daarna naar Grândola en de Algarve. Ieder bieden een unieke bezienswaardigheden en natuur. Tijdens deze 14-daagse reis verblijft u uitsluitend in hotels met een vijf sterren classificatie, variërend van een resort met spa, een zelfstandige vila of een 5 sterren Pousada. U geniet van comfort en luxe én leert Portugal kennen.

Bekijk ook de vele andere rondreizen Portugal op onze site.