Eindelijk weer perspectief!

Na maanden wachten, gloort er eindelijk weer hoop. Aanstaand weekend gaat het reisadvies van de Nederlandse overheid voor een aantal bestemmingen op ‘geel’ en wij hopen dat België snel volgt. Dat is fantastisch nieuws voor iedereen die graag reist. Het gaat onder andere om de Balearen, een aantal Griekse eilanden, het vasteland van Portugal, Ierland en IJsland. ‘Geel’ betekent ‘beperkt risico’ en er geldt geen quarantaine-plicht bij terugkeer. Het kan overigens wel zo zijn, dat andere landen nog geen toeristen uit Nederland of België willen ontvangen. Voor actuele informatie, kijkt u op wijsopreis.nl en reopen.europa.eu.

AmbianceTravel is de storm goed doorgekomen

Met licht aan het einde van de tunnel, maken we voorzichtig de balans op van 15 maanden in de pauzestand, een periode vrijwel zonder nieuwe boekingen. Ik ben ontzettend blij u te kunnen vertellen dat AmbianceTravel de storm heeft doorstaan. Natuurlijk heeft de overheidssteun ons geholpen, maar zeker net zo belangrijk zijn de ongelooflijke loyaliteit en het begrip van onze klanten. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe zeer wij ons gesteund voelen met alle hartverwarmende reacties en bemoedigende woorden. Ontzettend bedankt!

 

De verstrekte reisvouchers zijn inmiddels veelal omgezet in een nieuwe boeking, en daar waar de klant het wenste, is de betaling teruggestort. We verwachten komende tijd groen licht van het nieuwe voucherfonds en daarna zullen wij ook met de laatste klanten die nog een voucher bij ons hebben uitstaan, contact opnemen.

SGR en ANVR: belangrijker dan ooit

In deze crisis hebben het ANVR en SGR-Garantiefonds hun waarde meer dan bewezen. Hierdoor waren de consumenten beschermd en raakten hun betaling niet kwijt, in tegenstelling tot mensen die hun accommodatie op een grote boekingssite maakten of hun tickets boekten bij een inmiddels failliete luchtvaartmaatschappij. En het faillissement van D-reizen toont dat ook grote partijen in problemen kunnen raken. Het SGR verwerkt intussen tienduizenden claims van gedupeerde consumenten. Goed om te weten dat AmbianceTravel deelnemer in het garantiefonds is.

De trends voor zomer ‘21: Kleinschalig en Zuid-Europa

De aanpassing van de reisadviezen, bleek hét signaal waar iedereen op zat te wachten. Nog dezelfde avond zagen wij het zoekgedrag op de website toenemen en de aanvragen komen weer binnen. Zowel voor vliegreizen naar Spanje, Portugal of de Azoren, maar ook voor reizen met de eigen auto naar bijvoorbeeld Noord-Italië of Noord-Spanje.

Omdat veel mensen deze zomer in Europa blijven, komt er een run op Zuid-Europa en de kleinschalige accommodaties. Juist die leuke ambiance-hotels (onze specialiteit!), zullen snel vollopen. Als u deze zomer op vakantie wilt naar het buitenland, dan adviseren wij niet te lang te wachten met boeken.

Wij zijn er klaar voor!

Individuele rondreis: De hoogtepunten van Zuid-Afrika

In drie weken tijd maakt u met deze rondreis hoogtepunten van Zuid-Afrika kennis met alle belangrijkste bezienswaardigheden. En dat zijn er nogal wat! Vanuit Johannesburg rijdt u naar eindpunt Kaapstad terwijl onderweg safariparken, bergen, stranden, wijngebieden, meren en subtropische bossen de revue passeren. Hoewel u een groot aantal verschillende indrukken zult opdoen, verblijft u regelmatig langer dan één nacht op één locatie en beperken reistijden zich tot maximaal een halve dag. Zo houdt u voldoende tijd over om bezienswaardigheden te bezoeken, aan activiteiten deel te nemen en op uw gemak te genieten van een heerlijke lunch. Maar ook om kennis te maken met de lokale bevolking, wiens gastvrijheid aanvoelt als een warme deken.

Het basispakket van de rondreis Hoogtepunten van Zuid-Afrika is inclusief:
– Shuttlebus transfer bij aankomst in Johannesburg – 22 overnachtingen in viersterren accommodaties
– 22 x ontbijt, 2 x lunch en 2 x diner
– 4 safari’s in het Timbavati Game Reserve
– Boottocht in St. Lucia
– Meerkatsafari in Oudtshoorn
– Wijn- en olijfolieproeverij op Morgenster Estate
– Halve dagexcursie naar Robbeneiland
– Uitgebreid pakket reisinformatie (ontvangt u ter plaatse)
– Dekking via de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) – 24/7 assistentie in geval van nood

De vanaf prijs voor deze rondreis Hoogtepunten van Zuid-Afrika is inclusief vlucht Amsterdam-Johannesburg en Kaapstad-Amsterdam, binnenlandse vlucht Durban – Port Elizabeth en huurauto. Alle gepubliceerde rondreizen kunt u zien als inspiratiebron. AmbianceTravel.nl levert maatwerk, waarbij alle varianten mogelijk zijn: in tegenovergestelde richting, korter, langer, de ene plaats niet en de andere wel. Stuur ons uw wensen en wij doen u een voorstel. .

U wilt meer weten over Zuid-Afrika? Bezoek onze blog pagina, met veertig artikelen over plaatsen, streken en parken. Rondreis Zuid-Afrika? Bekijk ons volledige aanbod. Lees ook eens: