070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 • 6 dagen
 • Vanaf Amsterdam
 • Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 1250,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Culinaire slow food reis Rome en Lazio

De schoonheid van de regio Lazio wordt vaak overschaduwd door de pracht en kracht van Rome maar de regio heeft daarnaast wel degelijk veel te bieden: een overdaad aan kunst, geschiedenis, culinaire tradities en natuur. Daarom is Rome tijdens deze culinaire rondreis Rome en Lazio het vertrekpunt van waaruit u de streek Castelli Romani, met Castel Gandolfo, de zomerresidentie van de paus, en Farfa en Rieti gaat ontdekken. Een slow food reis buiten de gebaande paden met tijd voor het bereiden van een echte Romaanse maaltijd. Verder proeft u natuurlijk de lokale wijnen en een variëteit aan lokale, authentieke gerechten en producten. U bezoekt: Rome, de streek Castelli Romani, Frascati, Castel Gandolfo, het meer van Albano, Genzano, Castelnuovo di Farfa, Rieti.

Slow food producten

Tijdens deze culinaire reis Rome en Lazio heeft u de mogelijkheid om een aantal van de mooiste slow food producten uit deze streek te proeven. Het gaat om kwalitatief hoogwaardige producten en dranken die soms in hun voortbestaan bedreigd worden. Maar ook andere producten uit de slow food beweging zoals:
– De Caciofiore Romano kaas
– De Susianella vleeswaren
– De extra vergine olijfolie uit de streek Sabina

Slow food reis

De Caciofiore Romano kaas is bijzonder omdat er distels gebruikt werden bij de bereiding. Op dit moment beleeft deze bereiding weer een opleving. Er groeien veel distels en artisjokken op het platteland rondom Rome en kaasmakers gebruiken de sappen bij de bereiding van de kaas. De Susianella, een gezouten vleessoort, stamt van oorsprong uit de Etruskische tijd. Het is gemaakt van orgaanvlees van het varken en wordt daarna gezouten met toevoeging van peper, wilde venkel en andere kruiden. Het vlees wordt ingebonden als een rollade en vervolgens tussen 20 dagen en 6 maanden gedroogd. Geniet ervan tijdens deze bijzondere slow food reis.

Restaurants uit de Osterie d’Italia Slow food gids.

U maakt tijdens deze culinaire rondreis Rome en Lazio kennis met regionale gerechten in geselecteerde restaurants die alle aanbevolen zijn in de ‘Osterie d’Italia’ slow food gids. Het gaat om kleinschalige lokale trattoria die nog steeds uitsluitend verse lokale producten in hun gerechten gebruiken en hun maaltijden bereiden aan de hand van lokale recepten.

Wijnhuizen

U heeft de mogelijkheid om lokale wijnen te proeven maar ook andere lokale producten als u op bezoek bent bij wijnhuizen, (banket)bakkers, boerderijen, en markten waar verse producten te koop zijn:
– Het witte pizzabrood van Genzano
– Handgemaakte pasta van de Castelli Romani
– De traditionele zoete lekkernijen en de Cannellino wijn uit Frascati

Kunst, Historie, cultuur en natuur.

Tijdens deze culinaire rondreis Rome en Lazio bezoekt u ook de meest interessante monumenten, kunstwerken, kerken en natuurlandschappen van de streek:
– Rome, met zijn rijkdom aan monumenten uit het Romeinse rijk zoals het Colosseum, het Forum Romanum, de boog       van Constantijn, het Circus Maximus en de vele kunstwerken zoals de Trevi-fontein, de Spaanse Trappen, de St. Pieter Basiliek en het Piazza Navona.
– De streek Castelli Romani, met Castel Gandolfo, het zomerverblijf van de paus, Genzano en Frascati met de prachtige Villa Aldobrandini.
– Sabina, een schitterende, rustige streek op slechts een steenworp van Rome. Het Sabijnse landschap is een tapijt van olijfboomgaarden, wijngaarden en oude dorpjes gelegen op heuveltoppen, rijk aan Middeleeuwse architectuur en traditie.

Bekijk ook onze andere culinaire of andere rondreizen door Italië. En lees het artikel van culinair journalist Onno Kleyn over slow food.

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-6 Rome Eliseo 5
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Rondreis Italië Slowfood Spaghetti
 • Rondreis Italië Slowfood pasta deeg tomaten
 • Rondreis Italië Slowfood markt verse groenten
 • Rondreis Italië Lazio St. Peter's Basiliek
 • Rondreis Italië Lazio Kathedraal van San Pietro
 • Rondreis Italië Lazio Rome ruïnes
 • Rondreis Italië Lazio Rome Trevi fontein
 • Rondreis Italië Lazio Rome Colosseum
 • Rondreis Italië Lazio Rome Albano meer
 • Rondreis Italië Lazio Rome Piazza di Spagna
 • Rondreis Italië Lazio Rome Piazza Navona

Rome

Dag 1: Aankomst in Rome
Aankomst in uw hotel in Rome, tijd om even bij te komen van de reis. ’s Avonds heeft u een welkomstdiner in het restaurant Grappolo d’Oro. Hier worden traditionele gerechten, gebaseerd op de Slow food Presidia producten geserveerd

Dag 2: Rome
Rome heeft waarschijnlijk meer bezienswaardigheden dan welke andere stad in de wereld. Monumenten als de Sixtijnse Kapel, het Colosseum en de Trevi-fontein zijn met geen woorden te beschrijven. Daarnaast willen wij u ook de rijke cultuur, de keuken om van te watertanden en de vriendelijkheid van de mensen laten ervaren. Een onderhoudende gastronomische en culturele wandeling geeft u een uniek kijkje in het dagelijks leven in deze fascinerende stad. Wij laten u Rome zien vanuit een ongewoon standpunt, zodat u de sfeer voelt van een authentieke lokale markt, wegsluipend van de gebruikelijke toeristische routes. U krijgt de kans om de echte Romeinse gerechten te bereiden en te proeven tijdens een kookles. In de namiddag heeft u vrije tijd om te winkelen. Daarna keert u terug naar het hotel.

Dag 3: Rome
’s Ochtends staat een proeverij van bijzondere producten uit de regio Lazio gepland op een bijzondere locatie: op een vloeroppervlak van 17.000 m² is maar liefst 60 procent gewijd aan eten en drinken. De rest staat in het teken van de catering en educatie met 23 bars en restaurants, 40 showkeukens en diverse leestafels. ’s Middags: vrije besteding.

Dag 4: Castelli Romani: Castel Gandolfo, meer van Albano, Genzao, Frascati
’s Morgens een bezoek aan de streek Castelli Romani. Aangekomen in Genzano waar we u aanraden in de binnenstad een bezoek te brengen aan een historische bakkerij om de ‘Pizza Bianca’ (witte pizza) te proeven. U bezoekt een wijnboerderij waar u een rondleiding krijgt en hun uitstekende wijnen en typische lokale producten kunt proeven. Wij raden u aan om daarna naar Castel Gandolfo te rijden, de zomerresidentie van de paus, aan de oever van het meer van Albano. Maak een wandeling door het historisch centrum en langs het meer. Vervolgens rijdt u naar Frascati voor een bezoek aan het prachtige oude centrum van de stad. Wij hebben voor u een tafel gereserveerd in een sfeervolle osteria waar een traditioneel diner geserveerd wordt met lokale gerechten en wijnen uit Lazio en een proeverij van traditionele lekkernijen.

Dag 5: De streek Sabina: Farfa, Castelnuovo di Farfa, Rieti
In de ochtend vertrekt u naar het hart van Sabina (een gebeid dat zich uitstrekt van de Tiberoevers tot het Sabijns gebergte) in een gebied rijk aan markante historische vondsten. Het landschap is heuvelachtig met olijfbomen, grote eikenbossen en kleine middeleeuwse dorpjes, kastelen en kloosters. De historische abdij van Farfa, gesticht door de Benedictijnen in de 6de eeuw is zeker een bezoek waard. Het is een zeer fascinerende plek vol rust en eenvoud,

zo eenvoudig als de benedictijnse monniken zelf leven in een diep spirituele sfeer. In 1928 werd de abdij uitgeroepen tot nationaal monument om zijn architecturale en artistieke schoonheid.

Vervolgens brengt u in Castelnuovo di Farfa een bezoek aan een lokale boerderij voor een proeverij van hun olijfolie en een lichte lunch met lokale producten. Wij raden u aan in de namiddag naar Rieti te gaan, de oude stad van de Sabijnen, van oudsher beschouwd als het geografische centrum van Italië en om deze reden ook bekend als ‘Umbiliculus Italiae’ (Latijn voor ‘de navel van Italië’) zijn.

Dag 6: Vertrek
Na het ontbijt uitchecken en vertrek

Bij de prijs inbegrepen

5 overnachtingen in een sfeervol 4* hotel
dagelijks ontbijtbuffet
4 maaltijden gebaseerd op traditionele regionale gerechten met een selectie aan lokale wijnen:
* 1 slow Food welkomstdiner
* 1 lichte lunch na de kookles
* 1 diner in een restaurant uit de ‘Osteria d’Italia’ Slow Food gids
* 1 lichte lunch na de olijfolieproeverij in de Sabina streek
* 1 markttour en kookles
3 proeverijen van producten en wijnen uit de regio Lazio

Bij uw reisbescheiden ontvangt u een uitgebreid (Engelstalig) routeboek met namen en adressen van hotel(s), restaurants, te bezoeken olijf- en wijngaarden en (kaas)boerderijen en speciaalzaken. Verder namen/telefoonnummers van de gidsen.

Het programma kan veranderen afhankelijk van de periode waarin het plaats vindt.

1 Eliseo

Eliseo

Hotel Eliseo, gelegen in het hart van Rome,beschikt over een panoramisch terras met uitzicht op Rome en Villa Borghese.Het bevindt zich op 5 minuten lopen van de Spaanse Trappen, en het ligt slechtsop 200 meter van de modieuze Via Veneto, dit is een geweldige plaats voorreizigers die geïnteresseerd zijn in winkelen, eten en bezienswaardigheden.

Faciliteiten
24-uursreceptie,...

Dag 1-6
Bekijk hotel

Culinaire slow food reis Rome en Lazio

Bel of mail mij terug