070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   6 dagen
 • Vanaf AMS,RTM,BRU,CRL,DUS,NRN
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 1250,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Culinaire slow food reis Rome en Lazio

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-6 Rome Eliseo 5
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Italië Spaghetti
 • Italië pasta deeg tomaten
 • Italië markt verse groenten
 • Italië Lazio St. Peter's Basiliek
 • Italië Lazio Kathedraal San Pietro
 • Italië Lazio Rome ruïnes
 • Italië Lazio Rome Trevi fontein
 • Italië Lazio Rome Colosseum
 • Italië Lazio Rome Albano meer
 • Italië Lazio Rome Piazza di Spagna
 • Italië Lazio Rome Piazza Navona

Rome

Dag 1: Aankomst in Rome
Aankomst in uw hotel in Rome, tijd om even bij te komen van de reis. ’s Avonds heeft u een welkomstdiner in het restaurant Grappolo d’Oro. Hier worden traditionele gerechten, gebaseerd op de Slow food Presidia producten geserveerd

Dag 2: Rome
Rome heeft waarschijnlijk meer bezienswaardigheden dan welke andere stad in de wereld. Monumenten als de Sixtijnse Kapel, het Colosseum en de Trevi-fontein zijn met geen woorden te beschrijven. Daarnaast willen wij u ook de rijke cultuur, de keuken om van te watertanden en de vriendelijkheid van de mensen laten ervaren. Een onderhoudende gastronomische en culturele wandeling geeft u een uniek kijkje in het dagelijks leven in deze fascinerende stad. Wij laten u Rome zien vanuit een ongewoon standpunt, zodat u de sfeer voelt van een authentieke lokale markt, wegsluipend van de gebruikelijke toeristische routes. U krijgt de kans om de echte Romeinse gerechten te bereiden en te proeven tijdens een kookles. In de namiddag heeft u vrije tijd om te winkelen. Daarna keert u terug naar het hotel.

Dag 3: Rome
’s Ochtends staat een proeverij van bijzondere producten uit de regio Lazio gepland op een bijzondere locatie: op een vloeroppervlak van 17.000 m² is maar liefst 60 procent gewijd aan eten en drinken. De rest staat in het teken van de catering en educatie met 23 bars en restaurants, 40 showkeukens en diverse leestafels. ’s Middags: vrije besteding.

Dag 4: Castelli Romani: Castel Gandolfo, meer van Albano, Genzao, Frascati
’s Morgens een bezoek aan de streek Castelli Romani. Aangekomen in Genzano waar we u aanraden in de binnenstad een bezoek te brengen aan een historische bakkerij om de ‘Pizza Bianca’ (witte pizza) te proeven. U bezoekt een wijnboerderij waar u een rondleiding krijgt en hun uitstekende wijnen en typische lokale producten kunt proeven. Wij raden u aan om daarna naar Castel Gandolfo te rijden, de zomerresidentie van de paus, aan de oever van het meer van Albano. Maak een wandeling door het historisch centrum en langs het meer. Vervolgens rijdt u naar Frascati voor een bezoek aan het prachtige oude centrum van de stad. Wij hebben voor u een tafel gereserveerd in een sfeervolle osteria waar een traditioneel diner geserveerd wordt met lokale gerechten en wijnen uit Lazio en een proeverij van traditionele lekkernijen.

Dag 5: De streek Sabina: Farfa, Castelnuovo di Farfa, Rieti
In de ochtend vertrekt u naar het hart van Sabina (een gebeid dat zich uitstrekt van de Tiberoevers tot het Sabijns gebergte) in een gebied rijk aan markante historische vondsten. Het landschap is heuvelachtig met olijfbomen, grote eikenbossen en kleine middeleeuwse dorpjes, kastelen en kloosters. De historische abdij van Farfa, gesticht door de Benedictijnen in de 6de eeuw is zeker een bezoek waard. Het is een zeer fascinerende plek vol rust en eenvoud,

zo eenvoudig als de benedictijnse monniken zelf leven in een diep spirituele sfeer. In 1928 werd de abdij uitgeroepen tot nationaal monument om zijn architecturale en artistieke schoonheid.

Vervolgens brengt u in Castelnuovo di Farfa een bezoek aan een lokale boerderij voor een proeverij van hun olijfolie en een lichte lunch met lokale producten. Wij raden u aan in de namiddag naar Rieti te gaan, de oude stad van de Sabijnen, van oudsher beschouwd als het geografische centrum van Italië en om deze reden ook bekend als ‘Umbiliculus Italiae’ (Latijn voor ‘de navel van Italië’) zijn.

Dag 6: Vertrek
Na het ontbijt uitchecken en vertrek

Bij de prijs inbegrepen

5 overnachtingen in een sfeervol 4* hotel
dagelijks ontbijtbuffet
4 maaltijden gebaseerd op traditionele regionale gerechten met een selectie aan lokale wijnen:
* 1 slow Food welkomstdiner
* 1 lichte lunch na de kookles
* 1 diner in een restaurant uit de ‘Osteria d’Italia’ Slow Food gids
* 1 lichte lunch na de olijfolieproeverij in de Sabina streek
* 1 markttour en kookles
3 proeverijen van producten en wijnen uit de regio Lazio

Bij uw reisbescheiden ontvangt u een uitgebreid (Engelstalig) routeboek met namen en adressen van hotel(s), restaurants, te bezoeken olijf- en wijngaarden en (kaas)boerderijen en speciaalzaken. Verder namen/telefoonnummers van de gidsen.

Het programma kan veranderen afhankelijk van de periode waarin het plaats vindt.

1 Eliseo

Eliseo

Hotel Eliseo, gelegen in het hart van Rome,beschikt over een panoramisch terras met uitzicht op Rome en Villa Borghese.Het bevindt zich op 5 minuten lopen van de Spaanse Trappen, en het ligt slechtsop 200 meter van de modieuze Via Veneto, dit is een geweldige plaats voorreizigers die geïnteresseerd zijn in winkelen, eten en bezienswaardigheden. Faciliteiten 24-uursreceptie, roomservice, versn...

Dag 1-6
Bekijk hotel

Culinaire slow food reis Rome en Lazio

Bel of mail mij terug