070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief
 •   6 dagen
 • Vanaf AMS,RTM,BRU,CRL,DUS,NRN
 •   Incl. huurauto
 • Accommodaties geregeld
 • vanaf € 1090,- per persoon
Prijzen en aanvragen

Culinaire slow food reis Campania

Rondreis

Nr Dagen Plaats Hotel Nachten
1 1-6 Nerano Punta Campanella Resort&Spa 5
De route in beeld gebracht
De accommodaties van waar u verblijft
 • Italië Caprese salade
 • Italië Caprese
 • Italië Campania Napels Pompei
 • Italië Campania Selerno Vietri sul Mare
 • Italië Campania Napels Capri
 • Italië Blauwe Druiven
 • Italië Campania Amalfi Positano
 • Italië Campania Napels Piazza del Plebiscito
 • Italië Campania Napels Capri
 • Italië Campania Napels Pompei
 • Italië Campania Napels stad
 • Kasteel Castel Dell'Ovo Napels Campania
 • Italië Campania Amalfi Positano
 • Italië Campania Amalfi Ravello

Nerano

Dag 1: Aankomst in de omgeving van Sorrento
Aankomst in uw hotel. Tijd om even bij te komen van de reis en welkomstdiner dat in het teken staat van lokale producten uit de Campania-regio.

Dag 2: omgeving Sorrento. Positano
In de ochtend staat een pizza workshop op het programma. U ontvangt een muts en schort en samen met de pizza chef leert u met de hand het pizzadeeg te bereiden, u gebruikt al uw creativiteit om de pizza te beleggen en als de pizza uiteindelijk uit de oven komt, kunt u uw meesterwerk proeven.
’s Middags rijdt u naar Positano. Terwijl u afdaalt naar dit stadje opent zich een prachtig vergezicht over de baai van Salerno. Positano is bekend om de prachtige wit geplamuurde huisjes met balkons met bougainville die een prachtig kleurencontrast vormt met de erachter gelegen rotsen. Dwaal rond langs de winkeltjes en daal af naar het strand.

Dag 3: Capri
De hele dag is gewijd aan het schitterende, romantische eiland Capri. U verkent het prachtige Capri op een wandeltocht van de ene naar de andere kant van het eiland.
U ontmoet uw gids in de haven van Sorrento en gaat aan boord van de boot die u naar het eiland brengt. Aangekomen op Capri, rijdt u met de minibus naar Anacapri.
U laat zich door de charmante straatjes leiden en u heeft wat vrije tijd om het beroemde Villa San Michele te verkennen. Vervolgens gaat u naar Capri-stad en dwaalt u door de betoverende, smalle straatjes. Aangekomen bij de Tuinen van Augustus geniet u van een spectaculair uitzicht op het voormalige woonhuis van Gracie Fields. Na de tour heeft u nog twee uur vrije tijd voordat uw gids u in de haven opwacht en u begeleidt naar de boot die u weer naar Sorrento brengt. Daarna rijdt u terug naar uw hotel.

Dag 4: Napels of Pompeï, Gragnano
Wij raden u aan in de ochtend naar Napels te gaan om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken, zoals Dell’Ovo Castle, het Koninklijk Paleis, de Maschio Angioino en Galleria Umberto. U kunt een wandeling maken door de beroemde Spaccanapoli, de straat die de historische binnenstad in tweeën splijt, de wijk voor fijnproevers. Stopt u vooral even bij patisserie Scaturchio waar u onder het genot van een cappuccino traditionele Napolitaanse zoete lekkernijen kunt proeven, zoals de Ministeriale, een met crème en likeur gevulde chocoladetaart, volgens recept van oprichter Francesco Scaturchio.
Als alternatief raden wij u aan Pompeï te bezoeken, de rijke Romeinse stad die werd begraven onder het puin van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Op de terugweg stopt u in Gragnano voor een bezoek met gids aan een lokale pasta fabriek. Het maken van pasta in Gragnano is een oude kunstvorm, waarin geschiedenis, cultuur, geduld, geheimen en tradities samenkomen. Hierna rijdt u terug naar het hotel.

Dag 5: De Amalfi-kust: Amalfi, Ravello, Scala, Vietri sul Mare
Vandaag staat een prachtige tour naar de Amalfi-kust op het programma, één van de mooiste kusten ter wereld. De eerste stop is in Amalfi zelf met de Kathedraal en de Valle dei Mulini waar in vroeger tijden papier werd geproduceerd. U bezoekt de beroemdste patisserie van de streek voor een proeverij van lokale lekkernijen.
Na de lunch brengt u een bezoek aan een disteleerderij, waar u limoncello kunt proeven en de geheimen van de receptuur zult ontdekken. Vervolgens rijdt u naar Ravello waar een aantal van ’s werelds beroemdste componisten zoals Verdi en Wagner verbleven en muziek geschreven hebben. Vervolg uw reis naar Scala, één van de oudste plaatsjes langs de Amalfi-kust alvorens het pittoreske plaatsje Vietri sul Mare aan te doen. Dit stadje is wereldberoemd door zijn pottenbakkers en keramiek. Hier heeft u tijd om de winkeltjes en werkplaatsjes te bezoeken waarna u terugkeert naar het hotel voor de overnachting.

Dag 6: Vertrek
Na het ontbijt check-out en vertrek

Bij de prijs inbegrepen:

5 overnachtingen in het 4* hotel Punta Campanella of vergelijkbaar
Dagelijks ontbijtbuffet
2 maaltijden gebaseerd op traditionele regionale gerechten:
* 1 Slow Food welkomstdiner
* 1 lunch na de pizza-les
2 proeverijen van Slow Food wijnen en/of ambachtelijke producten uit de regio Campanië
1 pizza-les
Dagexcursie naar Capri (entrees en lunch niet inbegrepen)
Bezoek aan pasta-fabriek in Gragnano (entree inbegrepen)

Bij uw reisbescheiden ontvangt u een uitgebreid (Engelstalig) routeboek met namen, adressen en telefoonnummers van hotel(s), restaurants en te bezoeken proeverijen.

1 Punta Campanella Resort&Spa
Punta Campanella Resort&Spa

Punta Campanella Resort&Spa

Punta Campanella Resort & Spa ligt in een natuurreservaat aan de Amalfikust. Het hotel beschikt over uitgebreide spafaciliteiten zoals massages, sauna, solarium en Turks stoombad. Vanuit het hotel zijn tal van excursies te boeken die per boot worden ondernomen. Het hotel beschikt over een privéstrand.

Faciliteiten
Eigen strand, sauna, fitnessruimte, solarium, wellness...

Dag 1-6
Bekijk hotel

Culinaire slow food reis Campania

Bel of mail mij terug