070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Golf in de Emporda-streek: mooie banen en niet te druk

Begin mei was ik in de Emporda-streek in Noord Spanje. Officieel was ik er om een nieuwe rondreis Spanje samen te stellen door deze interessante streek in Noord Spanje, grofweg gelegen tussen Barcelona en de Frans-Spaanse grens. Maar omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, benutte ik de mogelijkheid om ook een paar golfbanen te bezoeken.  Ik besloot om een aantal golfbanen te bezoeken: Golf de Girona en Gold d’Aro. En dat viel niet tegen!

Golf de Girona
Deze 18-holes Par 72-baan ligt in een glooiend landschap op slechts enkele kilometers van de mooie stad Girona. Het is een rustige bosbaan met snelle greens en hier en daar smalle fairways. Op de dag dat ik er speelde, was er geen buggy meer te krijgen en toch leek de baan absoluut niet vol. Een buggy is een must, zeker voor de 2e 9-holes want het gaat er omhoog en omlaag hetgeen prachtige uitzichten oplevert. Mijn persoonlijke favoriet is de 13e hole waar je hoog afslaat met een mooi uitzicht op de fairway die afloopt richting een meer. Geen bunkers maar de richting en lengte luisteren nauw want rechts ligt een bos en achter de green een meer.

Na afloop is het goed bijkomen in het hoger gelegen clubhuis met een groot terras en – typisch Spaans – een jamon iberico om te snacken bij het verfrissende drankje. Leuk is dat landgenoot Erik Krabbe met veel enthousiasme het commerciële beleid vorm geeft en mij de indruk geeft dat hier alles bespreekbaar is. Toernooitje, thematisch dinertje of nog iets anders? Erik regelt het.

Golf d’Aro
In tegenstelling tot Golf de Girona heeft Golf d’Aro een aantal holes die uitkijken op de Middellandse Zee. Gelegen in het achterland van Playa d’Aro, is ook deze baan glooiend. Iets nieuwer en gelikter dan Golf de Girona met een goede driving range met diverse pro’s die je swing desgewenst bijstellen. En een leuk restaurant om na afloop je ronde te evalueren onder het genot van een Spaanse lunch.

Ook bij Golf d’Aro is een buggy wenselijk en wel vanwege de afstanden tussen de holes die soms best groot zijn. Ik speelde de baan aan het eind van de middag, wat mij betreft de beste tijd. De hitte van de dag loopt op zijn eind, de zon met het strijklicht maakt de holes nog mooier en het is er bijzonder rustig wat nog wel eens makkelijk is als je wel eens een afzwaaier hebt op de fairway van de buren. Ik vond de baan vergevingsgezinder dan Golf de Girona maar zeker niet makkelijk.

Kleinschalige hotels, lekker eten
Binnenkort vindt u een rondreis door deze relatief onbekende streek van Spanje op de site. Het aanbod aan leuke – en kleinschalige hotels is namelijk overweldigend en dit is de tweede streek van Spanje waar de topgastronomie floreert. Naast Baskenland, is Catalonië geroemd om zijn keuken. El Bullí zat hier, El Celler de Can Roca (nr 2 van de wereld) zit hier en overigens ‘struikel je’ over de restaurants met een michelin-ster.

Bereikbaarheid
Deze streek tussen Barcelona en de Spaans-Franse grens, is goed bereikbaar vanuit Nederland en België. Girona wordt rechtstreeks aangevlogen vanaf Amsterdam, Eindhoven, Weeze, Maastricht en Brussel. En voor wie het wil combineren met een grote stad: Barcelona ligt op minder dan 2 uur rijden.

Heeft u interesse in een rondreis Spanje met Golf de Girona of Golf d’Aro, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bel of mail mij terug