070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

Druiven plukken in Burgos

Het is herfst. Na een warme, zonnige zomer zijn de druiven in Spanje nu klaar om geplukt te worden. Zo ook in de provincie Burgos. De druivenoogst is ieder jaar een grote happening, die groots afgesloten wordt met druivenoogstfeesten. Wilt u een keer van dichtbij een druivenoogst meemaken en zelf druiven plukken? Dat kan bijvoorbeeld bij hotel wijngaard Tudanca in de provincie Burgos.

Druiven plukken

Na een korte uitleg over de verschillende druivensoorten, de selectie van de druiven en over hoe men druiven plukt, kan de pret beginnen: u gaat zelf druiven plukken! Deze erzamelt u in manden die speciaal voor de druivenoogst gebruikt worden. In het Spaans heten deze manden conachos.

Druiven stampen

Vervolgens worden de druiven naar een gigantische emmer met een kraantje gedragen, waarna het stampen begint. Op blote voeten gaat u de emmer in en begint zachtjes de plek te ‘marcheren’, zodat het sap uit de druiven komt. Daarna worden de overgebleven druivenschillen nog geperst.

Proeven

Het verse sap (in het Spaans “mosto“) kunt u meteen proeven. Helaas kunt u niet al meteen uw eigen wijn proeven. Maar wel kunt u tijdens en na het druiven plukken andere wijn proeven die op wijngaard Tudanca geproduceerd is. Ook buiten het druivenplukseizoen organiseert hotel wijngaard Tudanca overigens wijnproeverijen (voor groepen vanaf 15 personen).

Tips!
Trek makkelijke kleren aan voor het druiven plukken. Voor het druiven stampen is bovendien een broek die tot over de knieën opgestroopt kan worden handig. Bestel tijdens uw vakantie Spanje ook eens een verfrissende ‘mosto’ (druivensap). Heerlijk puur en zonder alcohol.

Ligging hotel wijngaard Tudanca

Hotel wijngaard Tudanca ligt 150 km ten noorden van Madrid, aan de A1 richting Burgos (afslag 152), in de plaats Fuentespina-Aranda de Duero.

Meer informatie over hotel wijngaard Tudanca

Meer informatie over hotel wijngaard Tudanca vindt u op hun website. Voor concrete informatie over het druiven plukken kunt u het beste direct een email sturen.

Lees ook: Clunia ruines van een Romeinse stad in de provincie Burgos, vergeet niet naar ons Spanje rondreizen te kijken.

Bel of mail mij terug