070-3223066 (Nederlandnl) 078-353100 (Belgiëbe) Nieuwsbrief

10 tips voor een geslaagde rondreis Andalusië met kids

Een rondreis Andalusië is vaak leuker voor de volwassenen dan voor de kids. Stedenbezoek, cultuur, sherry proeverij en het bezoek aan musea zoals het Alhambra staan nu niet echt hoog op de verlanglijst van het gemiddelde kind. Hoe houdt je het toch leuk voor alle partijen, onderstaand 10 tips voor een geslaagde rondreis Andalusië met kids. En bekijk onze Andalusië rondreis voor het hele gezin.

1. Zoek hotels uit met een zwembad. Zomers kan het erg warm worden in de binnenlanden van Andalusië, tot wel 35 – 40 graden. Dan is het niet leuk meer om steden te bezoeken en drijf je je kleren uit. Maar indien je een hotel hebt met een zwembad, kun je altijd een verfrissende duik nemen en dat is wel zo leuk voor de kinderen.

2. Plan je activiteiten aan de dagrand. Op plaatsen waar het overdag heel warm kan worden, vinden veel activiteiten dus plaats direct na zonsopgang en vlak voor zonsondergang. Sta dus vroeg op, ga iets doen, keer terug naar je hotel met zwembad of ga lekker siësta houden in je kamer en hervat de activiteiten aan het eind van de middag.

3. Bezoek een waterpark Andalusië telt maar liefst 13 waterparken van het type ‘Wet ‘n Wild’, rondom alle grote steden en rondom Malaga zelfs 7.

4. Bezoek een dierenpark. Verspreid over Andalusië liggen veel dierenparken. Onze eigen favoriet? Parque de los Lobos bij Antequera waar je wolven van dichtbij kunt bekijken.

5. Verblijf in ons hotel Cortijo del Arte en onderneem van daaruit activiteiten. De Cortijo del Arte ligt ca 40 km van Malaga en is zeer kindvriendelijk van opzet. Zo zijn er 4-persoons familiekamers maar er is ook een leuk zwembad. De eigenaresse is Belgisch en organiseert veel activiteiten voor kinderen. Zo worden er BBQ’s gehouden, heeft ze afspraken met de plaatselijke manege gemaakt en – als er tijd voor is – begeleidt zij haar gasten soms ook zelf. Vanuit het hotel kun je diverse activiteiten ondernemen: zo ligt in de omgeving een aantal meren waarop je kunt kano varen of in kunt zwemmen. Verder vind je er niet zover vandaan een natuurpark waar vroeger een trein doorheen liep. Van de toenmalige treinsporen zijn nu fietspaden gemaakt, inclusief de tunnels. Hartstikke leuk om met kids te doen. In de omgeving van Ronda ligt ook de Cueva de la Pileta die zowel prehistorische tekeningen bevatten als ook archeologisch interessant zijn. En omdat er geen licht in de grotten is, krijg je een helm en een draaglamp als je er naar binnen gaat. Er zijn alleen rondleidingen in het Spaans maar de must-sees worden ook in het Engels beschreven.

6. Een fietstocht door Sevilla, Sevilla is een heel leuke stad met veel bezienswaardigheden. Waarom doe je zo’n stad dan niet per fiets, onder leiding van een Nederlandstalige gids? Wij regelen gids en fiets. Wist je dat Sevilla straatjes heeft die zo smal zijn dat je er met de armen uitgestrekt beide muren tegelijk kunt aanraken?

7. De stranden van de Costa de la Luz. De Costa del Sol kent iedereen met zijn lelijke hoogbouw. Maar wist je dat er ‘aan de andere kant’ (tussen Gibraltar en de Portugese grens) een lange strook kust ligt met prachtige zandstranden en alleen laagbouw? Wij regelen desgewenst een hotel dat OP het strand ligt. Vanuit de tuin van het hotel stap je zó het strand op.

8. Rots van Gibraltar. Nu je toch daar in het zuiden bent, kun je ook gelijk de Rots van Gibraltar bezoeken. Wist je dat daar een hele grote apenkolonie op zit? Op de terugweg maak je nog een boottocht door de Straat van Gibraltar vanuit Tarifa met een aardige kans om dolfijnen te zien. Altijd leuk voor de kids.

9. Organiseer een fotowedstrijd door het Alhambra. Geef je kids een (weggooi-) camera en laat ze dieren fotograferen tijdens je bezoek aan het Alhambra. In de tuinen van het Alhambra zie je talrijke vogels maar ook zoogdieren als eekhoorns maar gebeeldhouwde dieren tellen ook! Dus ook tijdens de bezoeken binnen gaat de wedstrijd door! Je zult er geen kind meer aan hebben.

10. De kabelbaan bij Benamaldena. Achter Benamaldena loopt er een kabelbaan de heuvels in. Onderweg en boven heb je een prachtig uitzicht. Ook de jachthaven van Benamaldena is zeer de moeite waard om doorheen te wandelen. Op de terugreis een grote Helado (ijsje) en je kids zijn je grootste fans! Veel plezier ermee, desgewenst stellen wij de reis natuurlijk samen!

Nu u 10 tips heeft gekregen en uw rondreis Andalusië een succes wordt met de kinderen kunt u kijken naar en van onze rondreizen door Andalusië, hieronder enkele van onze toppers:
Andalusië: verblijf in historische Cortijo’s Hacienda’s en Molino’s
Andalusië op zijn best met verblijf in sfeerhotels
Vamos a Andalucia

Lees ook: Fly-drive Andalusië

Vraag uw offerte Andalusië aan en ga met de kids op vakantie.

Bel of mail mij terug