Tel: 070-3223066 (Nederland) of 078-353100 (Belgie)

Parador de Siguenza-Siguenza-Castilië - La Mancha-Spanje

Parador de Siguenza

Parador de Siguenza, onderdeel van de Spaanse Paradores keten, valt op door de uiterst karakteristieke sfeer in deze eeuwenoude parador. De vele historische elementen in het interieur en de vertrekken geven het gevoel alsof de tijd is stil blijven staan. De schitterende details maken van de parador een plaatje.

Ligging Parador de Siguenza

Het kasteel is zeer rustig gelegen temidden van prachtige natuur. Het historische stadje Siguenza is zeer de moeite waard om te bezoeken. De afstand naar de luchthaven bedraagt ca 115 km en de afstand naar het station bedraagt ca 3 km.

Faciliteiten Parador de Siguenza

Uitstekend restaurant serveert gerechten waaronder kabeljauw met champignons en kaas en geroosterde geit. Tevens is er een lift, winkel, vergaderzaal, mogelijkheid valuta wisselen en een tuin.

Geschiedenis Parador de Siguenza

Het Arabische fort is gebouwd in de 5e eeuw en werd versterkt door de Moren in 712. In 1123 werd het kasteel ingenomen door Fernando I El Cid en werd het omgebouwd tot een paleis voor Bisschoppen. Vele koningen en kardinalen bewoonden het kasteel. Eind 1800 stond het kasteel leeg waarna het in 1964 gerestaureerd werd totdat de parador in 1976 werd geopend.

Logies Parador de Siguenza

De kamers zijn onderverdeeld in 5 eenpersoonskamers, 64 tweepersoonskamers met losse bedden, 8 tweepersoonskamers met tweepersoonsbedden en 4 kamers met slaapbank. De ruime, aantrekkelijke kamers zijn ingericht naar Castiliaanse stijl, sommigen met hemelbed en een terras. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, verwarming, air conditioning, televisie, canal plus, internetaansluiting, satelliet tv, kluisje, muziek en een minibar.

Bijzonderheden Parador de Siguenza

De parador heeft 81 kamers en heeft 4 sterren. Verschillende credit cards worden geaccepteerd.

Meer hotels in Castilië - La Mancha

Secrotel Los Abetos

Secrotel Los Abetos

Hotel Sercotel Los Abetos is een luxe 4-sterren hotel, het ligt in de wijk San Lazaro. Het hotel biedt een mooi uitzicht op de stad.

Lees meer
Parador de Oropesa

Parador de Oropesa

Parador de Oropesa, onderdeel van de Spaanse Paradores keten, kenmerkt zich door eeuwenoude details zoals een zuilengang. Maar deze ****-Parador, 'Virrey de Toledo', is een voormalig kasteel en heeft nog meer te bieden. Hoezeer ook de weidse omgeving...

Lees meer
Parador de Toledo

Parador de Toledo

Parador de Toledo, onderdeel van de Spaanse Paradores keten, ligt op een schitterende locatie met prachtig uitzicht op de stad, gecombineerd met een luxe interieur, houten balken en uiterst smaakvolle kamers is deze ****-Parador, 'Conde de Orgaz', ee...

Lees meer
Parador de Manzanares

Parador de Manzanares

Parador de Manzanares, onderdeel van de Spaanse Paradores keten, is gevestigd in een landhuis in typisch Andalusische stijl en is omgeven door de natuur. Mede door de aantrekkelijke kamers is het hier uitstekend vertoeven....

Lees meer